van der Horst

24H Spa: Nieuwssprokkels uit de paddock (1)

pitlane exit 2015 BES 24 Hours of Spa
pitlane exit 2015 BES 24 Hours of Spa
Gisteren werd voor het eerst al op dinsdag (onofficieel) het weekend van de Total 24 Hours of Spa op gang geschoten met een uitgebreide Bronze Test. De meeste teams waren dus al een kleine week voor de start van de 24 Hours of Spa in de weer om alles op te bouwen. Autosport.be deed gisteren een rondje in de paddock en sprokkelde het laatste nieuws bij mekaar.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #3
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra #3
***We berichtten reeds eerder over de nieuwe kleurenstelling op de WRT Audi #3 van Robin Frijns, Stéphane Richelmi en Jean-Karl Vernay. In het echt springt de Audi in de Leopard kleuren zowaar nog meer in het oog dan de computer-render deed vermoeden, ongetwijfeld een opvallende verschijning dus.Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #22
Nissan GT Academy Team RJN - Nissan GT-R Nismo GT3 #22
***Ook in het Nissan kamp vallen er meteen twee wagens op. Bij MRS GT Racing ruilde men het lichtblauw op de wagen van Craig Dolby, Sean Walkinshaw en Martin Plowman in voor fel rood, dat een sterke gelijkenis vertoont met dat van de WRT Audi #1 en HTP Bentley #84. Bij RJN koos men net als bij de 24 Heures du Mans voor een retrokleedje op de #22 (Pro-Am Cup), met de gekende blauw-wit-rood combinatie die het Japanse merk eerder al successen bezorgde.

Audi Sport Team Phoenix
Audi Sport Team Phoenix
***Naar goede gewoonte zet Audi weer zwaar in op de Total 24 Hours of Spa. Niet alleen brengt de constructeur vier rasechte fabriekswagens aan de start, voorts prijken de vier ringen prominent op diverse plaatsen rond het circuit en staat er weer een imposant hospitality gebouw in de paddock. Ook achter de pitboxen van Phoenix en WRT werden kosten noch moeite gespaard met een heus containerdorp.

pitbox Bentley Team HTP
pitbox Bentley Team HTP
***Voorts worden teams ook steeds creatiever om de ruimte in de garages zelf zo optimaal mogelijk te benutten, zo kan men bij Bentley Team HTP deze constructie waarnemen.
ROAL Motorsport - BMW Z4 GT3
ROAL Motorsport - BMW Z4 GT3
***Bij ROAL Motorsport werd niet alleen de laatste hand gelegd aan de unieke Michel Vaillant livery op de wagen van Alex Zanardi, Timo Glock en Bruno Spengler, ook de omkadering rond de wagen ademt de sfeer van de reeks uit.
Bentley Team HTP Continental GT3
Bentley Team HTP Continental GT3
***Bentley Team HTP zorgde bij het warmdraaien voor de Bronze Test voor een heus rookgordijn in de pitlane. De rode Continental GT3 blies gedurende enkele minuten een dikke rookpluim uit de uitlaten, zonder al te veel erg uiteraard. 
***Er verschijnen uiteindelijk slechts 23 wagens in de Pro Cup aan de start. Na het forfait van de tweede ROWE Racing Mercedes maakte Oman Racing Team (gerund door het Britse Motorbase) de komst van Jonathan Venter bekend. De jonge Australiër vervoegt Jonny Adam, Daniel Lloyd en Ahmad Al Harthy op de Aston Martin V12 Vantage GT3 #44 die de snelste chrono neerzette in de Bronze test. Als gevolg daarvan verhuist de Britse GT van de Pro Cup naar Pro Am, eerder verloren we ook al Ferrari in de Pro Cup. Het totaal aantal deelnemers staat momenteel overigens op 57 wagens.

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
***Zoals de zaken er nu voorstaan, verschijnen er zaterdag 18 Belgen aan de start, een overzicht: Laurens Vanthoor, Maxime Soulet, Maxime Martin, Wolfgang Reip, Nico Verdonck, Frédéric Vervisch, Stéphane Lemeret, Adrien De Leener, Louis Machiels, Stef Van Campenhout, Christoff Corten, Christian Kelders, Fred Bouvy en Bernard Delhez. Een grensgeval zijn Pascal Witmeur, Jean-Michel Martin en Eric van de Poele, Marc Duez... zij zullen deelnemen aan de trainingen maar in de wedstrijd elk maar een stint van 24 minuten afwerken. 

***Paul-Loup Chatin is een opvallende last-minute aanvulling in de Am Cup. De regerende ELMS LMP2 kampioen komt dit weekend in actie op de Porsche 997 GT3-R van Delahaye, hoewel hij strikt gezien als ‘Gold’ (FIA klassering) niet thuishoort in de amateurklasse. SRO wijkt daar echter van af en beschouwt hem als ‘Silver’, gezien de jonge Fransman slechts over geringe ervaring beschikt bij de GT’s.

BMW Team Brasil BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil BMW Z4 GT3
***BMW Team Brasil heeft beide BMW Z4 GT3 reeds te koop staan. Men kan de wagens voor € 270.000 per stuk op de kop tikken, maar er zal pas tot de inontvangstname kunnen overgaan na de seizoensfinale van de Blancpain GT Series te Zandvoort. Eerder verklaarde teambaas Antonio Hermann reeds tegenover Autosport.be te zullen upgraden naar een nieuwe wagen in 2016, hoogstwaarschijnlijk een BMW M6 GT3, al worden ook andere opties overwogen. Tot dusver klinken niet alle signalen even positief over de ontwikkeling van de nieuwe Beierse GT3.   

Foto's: Vincent Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 22 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons