van der Horst

24H Spa: Am-Cup Lamborghini snelste tijdens Pre Qualifying

Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Barwell Motorsport - Lamborghini Huracan GT3 Evo
Tijdens de Pre Qualifying zagen we daarnet zowaar een wagen uit de Am Cup de snelste tijd noteren. Patrick Kujala reed een 2:20.123 in de Barwell Motorsport Lamborghini en was daarmee een paar honderdsten van een seconde langzamer dan de tijd van Laurens Vanthoor uit de vrije training. Op twee en drie zagen we twee Mercedessen, de GruppeM #999 van Maxi Buhk, Maxi Götz en Lucas Auer (+0.199s) voor de Black Falcon #4 (+0.223s) van Yelmer Buurman, Luca Stolz en Maro Engel.
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Het meest noemenswaardige incident was de lekke band voor Fabian Schiller in de AKKA ASP Mercedes #88. Bij Saintéloc waren er problemen met de motor voor de startnummer 25 van ondermeer Frédéric Vervisch waardoor de Audi geen noemenswaardige tijd kon laten noteren. Op het einde van de sessie zagen we zowaar enkele regendruppels, doch zeker niet voldoende voor de teams om regenbanden te monteren. Pas na het afvlaggen van de Pre Qualifying gingen de hemelsluizen boven Spa echt open.

Foto's: Racing International Photography, Niels Vaeck



Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons