van der Horst

24H Spa: Assetto Corsa Competizione komt eraan in september (+Video)

Assetto Corsa Blancpain GT
Assetto Corsa Blancpain GT
Begin dit jaar kon u hier al lezen dat de Blancpain GT Series aan een eigen videogame werkt. Assetto Corsa bestaat al even maar de spin-off, Competizione genaamd, focust zich volledig op de Blancpain GT Series en dus ook op het belangrijkste evenement van het jaar, de 24 Hours of Spa. Het was ter gelegenheid daarvan dat er meer details bekend raakten over ondermeer de release datum.
De 'echte' release datum is er nog niet omdat het spel nog in ontwikkeling is maar er is wel al een moment vastgelegd waarop gamers al een early access kunnen downloaden via het platform Steam. Woensdag 12 september is het zover, en om iedereen al te doen watertanden bij de uitstekende graphics heeft men zopas onderstaande trailer op de wereld los gelaten. Daarnaast kwam natuurlijk ook de vraag of de game ook naar console zou komen, dat wordt momenteel nog onderzocht. Men wil immers zeker zijn dat de huidige generatie van consoles sterk genoeg is om het hoge niveau van de simulatie te halen. Er is dus nog geen sprake van een soort 'light'-versie van het spel voor console.Foto: Assetto CorsaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Series op woensdag 1 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons