van der Horst

24H Spa: BMW boven tijdens de Pre Qualifying

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
Eind oktober in Spa-Francorchamps en toch was de zon van de partij tijdens de één uur durende Pre Qualifying. Augusto Farfus zette op een droge baan meteen een 2:17.445 neer in de eerste minuten en niemand ging daarna nog onder de tijd van de Walkenhorst BMW #34. Ook Raffaele Marciello liet meteen een tijd noteren in de AKKA ASP Mercedes #88 maar hij volgde wel op een halve seconde. De Barwell Lamborghini #78 uit de Silver Cup beëindigde de sessie verrassend als derde.
Audi Sport Team Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
Audi Sport Team Attempto Racing - Audi R8 LMS GT3
We zagen deze namiddag liefst zes verschillende merken bovenaan de tabellen. De K-Pax Racing Bentley #9 tikte als vierde aan, voor de SMP Racing Ferrari #72 van Davide Rigon en de Attempto Racing Audi #66 van Frédéric Vervisch. Onze landgenoot liet ons voor de sessie al weten tevreden te zijn over de wegligging van zijn Audi en dat vertaalde zich dus ook in de chrono's. Net als tijdens de vrije training diende ook deze sessie even onderbroken te worden. Andrea Bertolini reed immers plots traag rond in de AF Corse Ferrari #52, een wagen die hij deelt met onder meer Louis Machiels. De Italiaan parkeerde de auto bij het uitkomen van de Paul Frère-bocht en moest worden weggetakeld.

Vanavond wordt er gekwalificeerd in Francorchamps. Na vier sessies, die beginnen om 18.55 uur, weten we welke twintig wagens doorstoten naar de Super Pole op vrijdagavond.

Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Intercontinental GT Challenge op donderdag 22 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons