van der Horst

24H Spa: Boutsen Ginion Racing met Art Car

Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
Boutsen Ginion Racing - BMW M6 GT3
De Total 24 Hours of Spa vindt dit jaar plaats van 22 tot en met 25 oktober en ook dit jaar brengt Boutsen Ginion Racing zijn BMW M6 GT3 aan de start. De wagen zal echter extra opvallen ditmaal, want de M6 wordt in een opvallend kleurenschema gestoken. Een design ontworpen door de Amerikaanse kunstenaar Peter Halley.
Met deze speciale livery zet Boutsen Ginion Racing de traditie van BMW Art Cars, die begon in 1975 bij de 24 Heures du Mans met Alexander Calder, verder. Daarna decoreerden nog bekende kunstenaars zoals Roy Lichtenstein, Andy Warhol, Jenny Holzer en Jeff Koons de koetswerken van BMW racewagens.

Het idee van een Art Car bij de 24 Hours of Spa komt van galeriehouder Alain Noirhomme, die bij Peter Halley vroeg om een unieke decoratie te ontwerpen. Het uiteindelijke kleurenschema wordt onthuld tijdens de testdagen voor de etmaalrace die plaatsvinden op 29 en 30 september.

Foto: Total 24 Hours of SpaDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GT World Challenge Europe Endurance op dinsdag 1 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons