van der Horst

24H Spa: Daruvala en Schumacher toppen kwalificaties

Mick Schumacher - Prema Powerteam
Mick Schumacher - Prema Powerteam
Op donderdag werkten de deelnemers aan het FIA F3 European Championship al hun twee kwalificatiesessies af. Jehan Daruvala (Carlin) was de snelste in de eerste sessie terwijl Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) in het tweede gedeelte drie ploeggenoten vooraf ging.
Jehan Daruvala  - Carlin
Jehan Daruvala - Carlin
De eerste kwalificatie voor het FIA F3 European Championship startte met drie kwartier vertraging nadat er na de vrije training van de Blancpain GT Series Endurance Series reperatiewerken dienden uitgevoerd te worden aan de piste die te lijden had onder de hoge temperatuur. De snelste tijd in die eerste sessie ging naar Jehan Daruvala (Carlin) in 2:12.983. Marcus Armstrong (Prema Racing) volgde in tweede stelling op slechts een honderdste seconde van de tijd van Daruvala. Alex Palou (Hitech GP) realiseerde de derde tijd, Guanyu Zhou (Prema Theodore Racing) en Ralf Aron (Prema Theodore Racing) maakten de top vijf vol.

In de tweede kwalificatie was Prema Theodore Racing aan het feest, het Italiaanse team legde beslag op de vier eerste plaatsen. Mick Schumacher reed een nieuw ronderecord in 2:10.899 en bleef teamgenoten Ralf Aron, Guanyu Zhou en Marcus Armstrong voor. Enaam Ahmed (Hitech) legde beslag op de vijfde tijd.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons