van der Horst

24H Spa : Drie verschillende winnaars in de formule 3

Marcus Armstrong - Prema Theodore Racing
Marcus Armstrong - Prema Theodore Racing
Met Jehan Daruvala (Carlin), Dan Ticktum (Motopark) en Mick Scumacher(Prema Theodore Racing) kregen we in Spa-Francorchamps drie verschillende winnaars in de FIA F3 European Series. Voor Schumacher was het trouwens zijn eerste zege in de formule 3. Marcus Armstrong (Prema Theodore Racing) behoudt de leiding in het kampioenschap.
Jehan Daruvala
Jehan Daruvala
Daruvala vertrok van uit de pole in race 1 maar verloor al snel de leiding aan Marcus Armstrong maar later in de race wisselen de posities opnieuw. Armstrong werd het slachtoffer van een klapband en moest de strijd staken evenals zijn teamgenoot Guanyu Zhou die met een zelfde probleem te kampen kreeg.  Alex Palou (Hitech GP) en Ralf Aron (Prema Theodore Racing) eindigden als tweede en derde na Armstrong nadat Enaam Ahmed (Hitech GP) uit de race werd geknikkerd door Aron. Dan Ticktum (Motopark) werd vierde voor Mick Schumacher (Prema Theodore Racing) en Robert Shwartzman (Prema Theodore Racing).

Dan Ticktum - Motopark
Dan Ticktum - Motopark
De tweede race kende een woeilg verloop, al in de eerste ronde raakten Schumacher en Zhou elkaar vlak na de start en in Combes werd Aron aangereden door Jüri Vips (Motopark) met een opgave voor de drie Prema Theodore Racing rijders als gevolg. Daarop volgde een hevige strijd om de zege tussen Ticktum en Fabio Scherer (Motopark) die uiteindelijk in het voordeel van de Brit werd beslecht. Jehan Daruvala (Carlin) eindigde als derde en Robert Shwartzman en Enaam Ahmed (Hitech GP) maakten de top vijf vol.

Top drie race 3
Top drie race 3
Na een bui is de piste nog nat bij de start voor de derde race maar alle piloten besloten om op slicks te starten. Guanyu Zhou werd al bij de start aangtikt en moest alweer het strijdtoneel vroegtijdig verlaten. Armstrong nam de leiding voor Robert Shwartzman en Schumacher maar met het einde van de race in zicht ging Schumacher voorbij aan zijn twee teamgenoten om alzo zijn eerste overwinning in de formule 3 te pakken. Jüri Vips (Motopark) en Daniel Ticktum waren de andere piloten in de top vijf.

Foto's: Niels Vaeck & Racing International Photography
 
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons