van der Horst

24H Spa: Dries Vanthoor: "Ik wist niet dat het verschil zo groot was"

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor leverde vanavond een wereldprestatie in de Superpole voor de Total 24 Hours Spa. De Limburger reed de concurrentie in de vernieling met een tijd die ruim zes tiende van een seconde sneller was dan de eerste achtervolger.
Ik wist niet dat het verschil zo groot was", liet Vanthoor achteraf optekenen. "Ik heb zo hard gereden als ik kon. Mijn twee rondetijden lagen zeer dicht bij elkaar. De Audi voelt geweldig met het minimum aan brandstof aan boord, dat is een sterk punt van de wagen denk ik. Ik weet niet waar ik eventueel sneller had kunnen gaan, Eau Rouge was vol gas, alles was vol gas... Mijn exit uit La Source was perfect, dat heeft zeker een grote rol gespeeld." Dat klopt, want vooral in de eerste sector maakte onze landgenoot het verschil, zeker ten opzichte van zijn collega Audi-rijders.

"De Superpole is een geweldige sessie omdat iedereen op de absolute limiet zit en dit de grootste GT-race is in de wereld met de beste rijders. We hebben een tweetal kleine dingen aan de set-up veranderd ten opzichte van gisterenavond, daarmee hebben we zeker een aantal zwakheden kunnen wegwerken. Maar het blijft natuurlijk een ander opzet als je maar twee ronden doet in plaats van tien. Ik heb nog niets gehoord van Laurens, maar we zetten onze onderlinge strijd gewoon verder." Broer Laurens reed de twaalfde tijd in de Superpole (+1.316s).

Foto: Racing International Photography



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons