van der Horst

24H Spa: Eerste punten uitgedeeld na zes uren wedstrijd

Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Montaplast by Land-Motorsport - Audi R8 LMS
Na zes uren wedstrijd werden de eerste punten uitgedeeld aan de negen eersten in het klassement. Sinds het vierde uur vielen er geen incidenten te noteren maar de Bentley Continental GT3 #8 is de leiding kwijt na een pitstop en scoorde dus niet de 12 punten. De Land Motorsport Audi #29 had op het zesde uur de leiding overgenomen en pakt dus de volle buit, al speelt de wagen geen rol in het kampioenschap. De ROWE Racing BMW #98 bezette de tweede plaats en pakt 9 punten, terwijl de Bentley #8 derde lag op slechts anderhalve seconde van de BMW en zeven punten scoorde.
Even was er nog een neutralisatie nodig om de piste die schade had opgelopen te herstellen, maar voor het overige werd de nacht rustig ingezet. Na de top drie scoorden ook nog punten de Walkenhorst BMW #34 (6), Team Black Falcon Mercedes #4 (5), Team WRT Audi #2 (4), ROWE Racing BMW #99 (3), Strakka Racing Mercedes #42 (2) en Team RJN Nissan #23 (1).

Foto: Martijn Wouters
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons