van der Horst

24H Spa: Formula Renault Eurocup na Red Bull Ring nu ook naar Spa

Max Fewtrell - R-Ace GP
Max Fewtrell - R-Ace GP
In de marge van de 24 Hours of Spa wordt ook de zesde manche van de Formula Renault Eurocup verreden. Vorig weekend reden de deelnemers aan de cup nog maar net hun vijfde manche en dit op de Red Bull Ring. In Oostenrijk gingen de zeges naar Max Fewtrell en Victor Martins. Yifei Ye trekt als leider in de puntenstand naar Francorchamps.
Max Defourny was er in Oostenrijk dus niet meer bij, onze landgenoot kwam daarentegen aan de start in het Engels formule 3 kampioenschap in Francorchamps. De eerste door de regen ingekorte race werd gewonnen door Fewtrell, die een opzittende Richard Verschoor (Josef Kaufmann Racing) achter zich wist te houden. Victor Martins won de tweede race en dat was zijn eerste zege in de klasse. Fewtrell werd ditmaal tweede en Christian Lundgaard (MP Motorsport) kreeg de derde plaats cadeau nadat de als derde geëindigde Lorenzo Colombo (JD Motorsport) bestraft werd. Puntenleider Yifei Ye (Josef Kaufmann Racing) kende een minder weekend met een achtste en vijfde plaats en ziet zijn voorsprong op Lundgaard slinken tot zes punten.

Foto's: Formula Renault Eurocup



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op dinsdag 24 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Red Bull Ring.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons