van der Horst

24H Spa: Frédéric Vervisch: "Tevreden na moeilijke start"

Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Frédéric Vervisch moest zich tijdens de Spa 24 Hours 2019, net als vorig jaar overigens, tevredenstellen met de vierde plaats. De Harelbekenaar mist zo wederom op een haar na het podium, maar hij mag zich zo wel opnieuw de beste Belg noemen. Daarnaast is hij samen met teamgenoten Markus Winkelhock en Christopher Haase de hoogst geklasseerde Audi-rijder en haalt het team belangrijke punten binnen met de derde plaats in het IGTC-klassement.
Lees ook: 24H Spa: GPX Porsche wint uitgeregende 71e editie

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"Eigenlijk kunnen we niet klagen, zeker niet als je ziet hoeveel technische problemen we hadden op donderdag en vrijdag", aldus Vervisch in een gesprek met Autosport.be aan de finish. "Onze snelheid in droge omstandigheden was bovendien niet goed genoeg, dus we wisten dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Eénmaal de etmaalrace op gang geschoten was, hebben we gelukkig geen technische euvels meer gehad. We kregen wel een drive-through wegens een fout bij een pitstop, maar de drie wagens die voor ons eindigden, hebben er ook allemaal minstens eentje moeten afwerken."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"In de regen kwamen we echt veel beter uit de verf dan verwacht. Dat maakte dan ook dat we naar voor konden rijden. Ik zal niet zeggen dat we een kans hadden om te winnen, maar we zaten wel goed voorin. In de wisselende omstandigheden waren we regelmatig bij de snelsten. Het is uiteindelijk veel beter gegaan dan verwacht, dan moet je tevreden zijn over je prestatie."

Lees ook: 24H Spa: GPX Porsche wint uitgeregende 71e editie

Foto's: Geert Franquet & Arne Simons



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons