van der Horst

24H Spa: Geen Rowe Racing in 2021

Rowe Racing - Porsche 911 GT3-R - Vanthoor/Bamber/Tandy
Rowe Racing - Porsche 911 GT3-R - Vanthoor/Bamber/Tandy
Rowe Racing, winnaar in 2016 met BMW en vorig jaar met Porsche, geeft over een maand verstek voor de 73ste editie van de TotalEnergies 24 Hours of Spa. Het succesvolle Duitse team concentreert zich dit jaar op zijn debuut in de DTM.
  • De Swert Opticiens
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Rowe Racing - BMW M6 GT3
Als Rowe Racing zegeviert in de 24 Uur van Spa, is dat telkens een goede zaak voor de Belgen. In 2016 was de BMW M6 GT3 van Maxime Martin, Alexander Sims en Philipp Eng te sterk voor de concurrentie in de Ardennen, terwijl Laurens Vanthoor de Belg van dienst was bij de overwinning met Porsche vorig jaar. Toen waren Nick Tandy en Earl Bamber de teamgenoten van de Belgische rijder.

Het team van Hans-Peter Naundorf staat al verschillende edities onafgebroken aan de start in de Belgische Ardennen, maar daar komt over anderhalve maand een einde aan. "We hebben inderdaad niet gepland om deel te nemen in Spa, omdat we ons vanaf nu (afgelopen weekend dus, n.v.d.r.) volledig concentreren op ons DTM-programma", verklaarde de teambaas aan gt-place.com. Rowe Racing brengt twee BMW's M6 GT3 aan de start in de Deutsche Tourenwagen Masters, met enerzijds Sheldon van der Linde en anderzijds ex-F1-rijder Timo Glock.

Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3 R
Dinamic Motorsport - Porsche 911 GT3 R
De afwezigheid van de dubbele winnaar betekent geenszins dat Porsche kansloos zal zijn. Zowel Dinamic Motorsport, GPX Racing, KCMG, Rutronik als Frikadelli Racing hebben al minstens één exemplaar van de 911 GT3-R bevestigd. Aan de zijde van BMW is voorlopig alleen Walkenhorst Motorsport bevestigd met twee wagens.

Foto's: Intercontinental GT Challenge, Arne Simons, Porsche Press



  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons