van der Horst

24H Spa: GPX Racing sluit testdagen af als snelste

GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
Woensdag vond er op het circuit van Francorchamps de tweede en laatste officiële testdag voor de 24 Hours of Spa plaats. Er stonden twee sessies op het programma, één in de morgen en één in de namiddag. Maar niemand slaagde op die laatste druilerige dag om onder de tijd te gaan die Mathieu Jaminet dinsdagavond neerzette met de GPX Racing Porsche #12. Zijn rondetijd in 2:18.337. hield stand en niemand verbeterde ook de tijd die Jens Klingmann in de Boutsen Ginion Racing BMW neerzette zodat het belgische team naar huis kon gaan met de tweede tijd over de twee dagen.
AKKA-ASP Team - Mercedes AMG GT3
AKKA-ASP Team - Mercedes AMG GT3
Donderdagmorgen ging de snelste rondetijd naar de SMP Racing Ferrari 488 GT3 van Miguel Molina, Sergey Sirotkin en Davide Rigon. Maar met een ronde in 2:19.083 bleven ze wel ruim boven de rondetijd van de GPX Porsche een dag eerder. De HRT Mercedes AMG GT3 #4 van Engel/Abril/Stolz zette de tweede tijd neer voor de Orange 1 FFF Racing Team Lamborghini Huracan #63. In de namiddag zagen we een vijfde verschillend merk de tabellen aanvoeren, snelste was immers de AKKA-ASP Team Mercedes AMG GT3 van Raffaele Marciello, Felipe Fraga en Timur Boguslavskiy met een ronde in 2:19.318. Daarachter volgden de GPX Racing Porsches #12 en #41.
 
Foto’s van de tesdagen vindt u op onze site HIER

Foto's: Total 24 Hours of SpaSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Intercontinental GT Challenge op woensdag 30 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons