van der Horst

24H Spa: Kevin Estre jaagt GPX Porsche naar de top in nachttraining

GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
GPX Racing - Porsche 911 GT3 R
Kevin Estre heeft tijdens de anderhalf uur durende night practice de GPX Porsche 911 GT3 R die hij deelt met Michael Christensen en Richard Lietz bovenaan de tijdstabellen gezet. Met een 2:20.290 bleef de Fransman de HubAuto Corsa Ferrari 488 GT3 (Cassidy/Foster/Serra) met drie tiende voor, terwijl de Lamborghini Huracán van Bortolotti/Engelhart/Ineichen op 7 tiende volgde. Beste Belg was Dries Vanthoor die zijn Audi R8 LMS #2 op de vierde plaats zag eindigen na een 2:21.002 van Frank Stippler.
De besttijd in de Silver Cup kwam op naam van de AKKA ASP Mercedes van Nico Bastian, Timur Boguslavskiy en Felipe Fraga - op een zevende plaats algemeen en een dikke seconde van de algemene referentie. De Rinaldi Racing Ferrari 488 GT3 die Christian Hook deelt met Alexander Mattschull, Manuel Lauck en Hendrik Still legde beslag op de 10e plaats algemeen en sloot daarmee af als primus in Am Cup. In de Pro-AM Cup eindigde de Herberth Motorsport Porsche 911 GT3 R op kop.

Vermelden we tot slot nog dat de sessie een 25-tal minuten later begon dan gepland, vanwege de dubbele rode vlag tijdens de kwalificaties voordien en dat de WRT-Audi #17 van Alex MacDowall, Shae Davies en Paul Petit niet in actie kwam na de crash eerder op de avond.

De Blancpain GT-deelnemers hebben nu een rustperiode tot morgen om 18:15 de warm-up op gang wordt gevlagd.

Bekijk ook: Foto's: 24H Spa: Donderdagavond in beeld gebracht

--- UITSLAG NACHTTRAINING TOTAL 24 HOURS OF SPA ---

Foto: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 25 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons