van der Horst

24H Spa: Maxime Martin legt uit waarom de "oude" Aston Martin toch competitief is

R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
R-Motorsport - Aston Martin Vantage GT3
Maxime Martin staat aan de start van de 24 Hours of Spa met de R-Motorsport Aston Martin en dat is zonder meer één van de oudste auto's uit het hele veld. Desondanks slaagde onze landgenoot er toch in een elfde chrono te noteren tijdens de kwalificaties, wat hem een plaatsje in de Top 20 Shootout oplevert later op de dag. Martin nam even de tijd om aan Autosport.be uit te leggen hoe het komt dat hij in een oude auto hier toch competitief is.
Maxime Martin
Maxime Martin
"De Aston Martin is inderdaad zes jaar oud en heeft nooit (!) updates gehad. Maar het is wel een heel goede auto, vooral op nieuwe banden zijn we supersnel. Anderzijds hebben we tijdens lange stints wel wat problemen met de slijtage van het rubber. Dat heeft vooral te maken met het feit dat we liefst 40 kilogram ballast moeten toevoegen ten opzichte van vorig jaar. Ook de temperatuur doet geen goed aan de banden, ik zou liever hebben dat het tegen morgen (zaterdag) wat koeler wordt."

De Aston Martin kwam eigenlijk altijd uit in de Pro Am-klasse en nooit in Pro, zoals wij nu doen. Die 40 kilo zijn ook nefast voor de remmen, en omdat de wagen zo oud is hebben we ook geen gesofisticeerde aerodynamica zoals sommige andere wagens. Het voordeel is wel dat we op de lange rechte stukken hier echt een goeie topsnelheid halen. De kwalificaties verliepen heel goed met de elfde chrono, we zullen zien wat de Super Pole straks brengt maar het belangrijkste blijft sowieso om een goede auto te hebben voor de wedstrijd."

Foto's: Racing International Photography & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 27 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • MF Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons