van der Horst

24H Spa: Mercedes boven tijdens eerste kwalificatie - Zware crash Kobayashi

Good Smile Racing & Team Ukyo - Mercedes-AMG GT3
Good Smile Racing & Team Ukyo - Mercedes-AMG GT3
De eerste kwalificatie vanavond was heel erg spannend met liefst 34 auto's binnen één luttele seconde. Op een droge piste ging iedereen meteen op jacht naar een goede tijd, op het einde van de sessie was het uiteindelijk de AKKA ASP Mercedes #90 van Edoardo Mortara, Michael Meadows en Raffaele Marciello die de tabellen aanvoerde. Snelste Belg was Frédéric Vervisch die als tweede eindigde in de WRT Audi #2 die hij deelt met Connor De Phillippi en Christopher Mies.
WRT - Audi R8 LMS
WRT - Audi R8 LMS
De Kaspersky Motorsport Ferrari #55 van Fisichella, Cioci en Calado completeerde de top drie, op P4 zagen we nog een AKKA ASP Mercedes, het exemplaar van Serralles, Juncadella en Vautier. De vijfde tijd was voor de Bentley die Maxime Soulet deelt met Vincent Abril en Andy Soucek. De BMW van ondermeer Maxime Martin tikte als negende aan, terwijl de Porsche van onder andere Laurens Vanthoor de vijftiende tijd liet optekenen. Broer Dries en co eindigden in de WRT Audi #5 als 31e.

AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
AKKA ASP - Mercedes AMG GT3
Het meest noemenswaardige moment kwam echter op zo'n zeven minuten van het einde toen Kamui Kobayashi er erg zwaar afging boven op de Raidillon. De achterkant van de Good Smile Racing Mercedes #00 raakte daarbij totaal vernield, de vraag is dan ook of we die wagen dit weekend nog in actie zullen zien. De Japanner was er allicht op gebrand om zijn achterstand van anderhalve seconde op de snelste Mercedes te verkleinen.

Foto's: Martijn Wouters, Arne Simons, Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op donderdag 27 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons