24H Spa: Mick Schumacher, 26 jaar na Michael

Mick Schumacher
Naast een spannende editie van de 24 Hours of Spa kon er vorig weekend ook nog genoten worden van tal van nevenraces. In een van die nevenraces werd geschiedenis geschreven, de derde wedstrijd voor het FIA F3 European Championship. Deze race werd gewonnen door Mick Schumacher, zijn eerste zege in de Formule 3 en dat 26 jaar nadat zijn vader Michael Schumacher zijn eerste race won op Spa, de GP van België 1992.
Podium GP België 1992
Spa-Francorchamps is het lievelingscircuit van Michael Schumacher, hij maakte er zijn debuut in de Formule 1 in 1991, behaalde er een jaar later zijn eerste zege in de sport en won er de GP van België niet minder dan zesmaal. In 1992 had Ayrton Senna (McLaren) de leiding stevig in handen toen het plots begon te regenen, de Braziliaan besloot om door te rijden terwijl de rest van het veld binnenkwam voor regenbanden. Senna gokte verkeerd, viel terug en moest alsnog binnenkomen voor een bandenwissel en zou vijfde worden. Michael Schumacher (Benetton) won de race, zijn eerste van 91 Grand Prix zeges. Op het podium werd de Duitser geflankeerd door de twee Williams rijders Nigel Mansell en Riccardo Patrese, deze laatste nam dit jaar nog deel aan de 24 Hours of Spa met Honda.

Mick Schumacher - Prema Theodore Racing
Zaterdag exact 9463 dagen na die eerste zege van Schumacher won zijn zoon op Spa zijn eerste Formule 3 wedstrijd in zijn tweede jaar in het FIA F3 European Championship. Schumacher kende tot dan toe een niet al te beste seizoensstart met twee derde plaatsen als beste resultaat, maar in de derde race op Spa was hij plots oppermachtig, passeerde zijn teamgenoten Marcus Armstrong en Robert Shwartzman en won zijn eerste Formule 3 wedstrijd. Is dit ook voor Schumacher Jr. een eerste zege in de Ardennen van een lange reeks?

Foto's: Racing International Photography, Georges De Coster & Niels Vaeck