van der Horst

24H Spa: Na 4H: Bentley van Maxime Soulet heeft leiding stevig in handen

Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Bentley Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Vier uur ver in de 24 Hours of Spa heeft de Bentley Team M-Sport Continental #8 van Abril/Soucek/Soulet de leiding in handen. De Britse wagen rijdt nu al bijna een uur op kop en is voorlopig zijn tegenstanders te slim af. Achter de Britse wagen wisselen de posities voortdurend en het zijn momenteel de Montaplast by Land Motorsort Audi #29 en de verrassende GT Sport Motul Team RJN Nissan GT-R #23 die strijden om plaats twee.
R Motorsport - Aston Martin V12 Vantage
R Motorsport - Aston Martin V12 Vantage
De Bentley nam de leiding van de wedstrijd tijdens de tweede FCY-periode. De wagens die vooraan streden voor de koppositie kwamen allen binnen voor een tweede pitstops net voor het derde uur race. Abril besloot om langer door te rijden en dat was zijn geluk. De Bentley kon profiteren van de FCY om zijn pitstop af te werken wat de wagen #8 direct de leiding opleverde met een tiental seconden voorsprong op zijn naaste achtervolgers. De Bentley heeft de koppositie nu al meer dan een uur in handen.

Garage 59 - McLaren 650S GT3
Garage 59 - McLaren 650S GT3
Voordien had de R Motorsport Aston Martin van onder meer Maxime Martin de leiding stevig in handen, maar de wagen verloor veel tijd met op het verkeerde moment te pitten en viel buiten de top tien. Pech was er ook voor de Belgian Audi Club Team WRT: het verloor de Audi #17 nadat een wiel was losgekomen. Ook pech was er voor de GRT Grasser Racing Team Lamborghini Huracan, die in de Busstop Chicane achteraan inreed op de McLaren #58 en daarbij de voorkant van de wagen beschadigde met een lange pitstop als gevolg. De Lexus #114 van Palttala/Ortelli/Siedler lag op een gegeven moment tweede maar de wagen viel ondertussen terug naar de achtste plaats.

GT Sport Motul Team RJN - Nissan GT-R
GT Sport Motul Team RJN - Nissan GT-R
Na exact vier uur strijd in de Ardennen vonden we de Bentley #8 met Abril aan het stuur op kop met in de achtervolging de Alex Buncombe in de Nissan. René Rast in de Audi Sport Team WRT Audi bezette de derde plaats voor de Walkenhorst Motorsport BMW #34 (Phillip Eng) en de Team Black Falcon Mercedes AMG #4 (Luca Stolz).


Foto's: Niels Vaeck - Thomas Smets
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons