van der Horst

24H Spa: Nico Verdonck aan de start met de derde fabrieks-Bentley

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Motorsport zal dit jaar voor eerst drie fabrieks-Continental GT3's aan de start brengen van de Total 24 Hours of Spa. Naast de twee vaste M-Sport exemplaren voor Maxime Soulet, Andy Soucek, Vincent Abril (#8) en Oliver Jarvis, Steven Kane, Guy Smith (#7), doet het Britse merk dit jaar een beroep op Team Abt voor het runnen van een derde wagen. De #9 zal worden bemand door Nico Verdonck, Christer Jöns en Jordan Pepper. Spa wordt na de 24 uren van de Nürburgring dus de tweede etmaalrace voor Verdonck met Bentley.
  • STX Motorhomes
Na de overwinning in Paul Ricard afgelopen weekend voert Bentley momenteel zowel het rijders- als teamklassement in de Endurance Cup aan, maar het moge duidelijk zijn dat Bentley niet enkel haar zinnen heeft gezet op het kampioenschap. Vorig jaar kwam het met Soulet en Wolfgang Reip nog heel dicht bij de overwinning in Spa, tot enkele onnodige fouten en een late regenbui nog roet in het eten gooiden. 

"Alle drie de wagens zijn in staat om een goed resultaat te rijden", liet Bentley Motorsport baas Brian Gush optekenen. "Nadat we vorig jaar de overwinning uit onze handen zagen glippen, heeft Bentley iets recht te zetten dit jaar en we keren terug naar Spa met heel wat vastberadenheid." 

Nico Verdonck
Nico Verdonck
“Fantastisch dat Bentley Team ABT opnieuw beroep doen op mijn diensten”, deelde Nico Verdonck mee. “Zeker voor deze wedstrijd, die me als Belgische rijder uiteraard heel nauw aan het hart ligt. Het is het beste bewijs dat men tevreden was over mijn prestaties tijdens de 24 Uur van de Nürburgring. Met Jordan en Christer, die zowel de wagen als het team heel goed kennen, denk ik een homogeen trio te kunnen vormen.”

“We mikken bij deze etmaalrace op een ereplaats! We beseffen echter maar al te goed dat dat geen makkelijke opdracht is. Niet alleen willen heel wat constructeurs het in de Belgische Ardennen heel goed doen en ligt het niveau van de wedstrijd dus heel hoog, maar het wordt ook de eerste deelname van het Bentley Team ABT aan een manche van de Blancpain GT Series. We zullen dus snel en goed alle details van het kampioenschap onder de knie moeten krijgen! Bovendien moeten we ook snel de gepaste afstellingen voor de Pirelli-banden weten te vinden, banden die we tijdens de testdag van 4 juli voor het eerst zullen gebruiken. Ik heb echter het volste vertouwen in het team en ik ben er van overtuigd dat we ons aardig uit de slag zullen trekken.”

Foto's: Bentley & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 28 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons