van der Horst

24H Spa: Opnieuw Perazzini aan het feest. Pech voor Van Glabeke

Angélique Detavernier - ComToYou Racing
Angélique Detavernier - ComToYou Racing
Het werd opnieuw een bewogen race met heel wat schade en een lange safety car procedure. Winst was er opnieuw voor Pierguiseppe Perazzini die zodoende zijn tweede zege op rij pakt en ook in de Iron Cup voor de tweede maal naar het podium mocht. Anthony Pons werd net als gisteren tijdens de Qualifying Race tweede, maar ditmaal voor Karim Ojjeh nadat Patrick Van Glabeke zijn tweede plaats tijdens de herstart uit handen gaf.
  • LTF
Patrick Van Glabeke - AF Corse
Patrick Van Glabeke - AF Corse
Tijdens de start van de main race over 50 minuten was er reeds in La Source een opstootje in de achterste gelederen waarbij De Bernardi de ophanging beschadigde. Nog tijdens de eerste ronde ging het goed mis bij het aanremmen van de Busstop. Pierre Hirschi ging met twee wielen door het gras en verloor de controle over zijn BMW. Hierdoor raakte hij nog een Lamborghini om zich vervolgens in de Lamborghini van Cédric Leimer te boren. Beide wagens moesten worden getakeld en dat duurde zeer lang.

Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Louis-Philippe Soenen - AF Corse
Amper op 14 minuten van de geblokte vlag verliet de safety car de omloop en het was Patrick Van Glabeke die tijdens de herstart onmiddellijk de stelling van Perazzini Pierguiseppe aanviel. Zijn ABS liet het echter afweten en in La Source ging hij met geblokkeerde wielen rechtdoor tot op het tapijt dat nat lag en waardoor hij dwars ging toen hij opnieuw het gas induwde. Hij werd licht aangetikt en rond gezet door de Mercedes van Anthony Pons die de tweede plaats over nam en deze ook behield tot het einde.
"Dit was het moment dat ik Perazinni en de eerste plaats kon pakken. Ik was er voorbij, maar de ABS liet me in de steek waardoor ik rechtdoor schoof met geblokkeerde wielen. Ik kon deze wedstrijd zeker winnen want ik was nog beter onderweg dan gisteren," aldus een ontgoochelde Van Glabeke achteraf.

Karim Ojjeh reed in de Boutsen-BMW de race van zijn leven en pakte na een knappe inhaalrace in extremis de derde plaats in de laatste bocht voor de Ferrari's van Christoph Ulrich en Christian Hook. Van Glabeke vocht zich als een leeuw terug na zijn foutje
tot de 12de plaats in het zog van zijn copain Louis-Philippe Soenen. Spijtige zaak, want de Curbstone bezieler maakte na zijn podiumplaats van gisteren ditmaal kans op de zege. Angélique Detavernier, in de qualifying race nog het slachtoffer van een tik en een zware crash, werd ditmaal verdienstelijk veertiende tijdens haar maidentrip in de GT Sports Club. Louis-Philippe Soenen viel zoals eerder gemeld net buiten de top 10.

Foto's: Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sports Club op zaterdag 29 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons