van der Horst

24H Spa: Reactie van poleman Marciello na de Super Pole

Mercedes AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
Mercedes AMG Team AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3
Mercedes en Audi waren de twee merken in de top 5 tijdens de Super Pole. Uiteindelijk was het Raffaele Marciello in de AKKA ASP Mercedes #88 die aan het langste eind trok en de pole pakte. De Italiaan werd meteen daarna in de perszaal verwacht voor een korte reactie.
"Omdat we een droge race verwachtten, hebben we niet veel aangepast aan de auto speciaal voor de Super Pole. We hebben de bandendruk en de vleugelafstelling wat veranderd, dat is alles. Het was voor ons belangrijk om in de top 5 te starten, want van daaruit kunnen we strijden, vooral tijdens de laatste zes wedstrijduren. Ik heb niet voor slicks gekozen voor mijn twee snelle ronden, maar mocht dit een stint van een uur geweest zijn, had ik dat waarschijnlijk wel gedaan."

"Het feit dat we overal de limieten van de baan mogen overschrijden, behalve op de Raidillon dan, is voor iedereen hetzelfde. Het lijkt mij wel gevaarlijker omdat je ook dichter bij de muur rijdt, maar goed. Ik denk dat we tijdens de race eveneens die rijlijnen zullen zien."

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 23 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons