van der Horst

24H Spa: Tracklimits, ze bestaan weer

K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
K-PAX Racing - Bentley Continental GT3
Autosportliefhebbers slaken een zucht van opluchting. Het ziet ernaar uit dat de deelnemers aan de 72ste editie van de 24 Hours of Spa, die morgen en zondag wordt betwist, toch rekening zullen moeten houden met de limieten van het circuit. Eerder was die vereiste door SRO aan de kant geschoven, maar volgens Franstalige media zou de organisatie op haar stappen terugkeren.
  • Shopa
Speakers Corner, Stavelot, Blanchimont, de Chicane... Stuk voor stuk bochten van het mooiste circuit ter wereld voorzien van een uitloopstrook in asfalt. De wedstrijdleiding ziet erop toe dat de rijders binnen de witte lijnen van het circuit blijven, maar onder meer door een gebrek aan personeel - bedankt corona - koos SRO ervoor die taak dit jaar naast zich neer te leggen. Het weinig verrassende resultaat: een ongeziene storm van kritiek op sociale media en verschillende nieuwskanalen.

Volgens de Franse website Endurance-Info heeft die lawine aan negatieve reacties ervoor gezorgd dat het geweer voor de wedstrijd toch van schouder veranderd wordt. SRO wacht dus de moeilijke taak om in deze moeilijke omstandigheden de regels te laten gelden. Absurde toestanden als tijdens de Super Pole, waarin Raffaele Marciello de pole positie veroverde door volgas over de uitloopstrook van La Source te scheuren, hoeven we de komende twee dagen gelukkig niet meer te ondergaan. Althans, daar hopen we op...

Foto: Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zaterdag 24 oktober 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons