van der Horst

24H Spa: VDS bevestigt deelname in nieuwe G3 klasse

VDS GT 001 R
VDS GT 001 R
2012 is nog niet tot een einde gekomen of bij VDS Racing Adventures heeft men de bevestiging al op zak dat men volgend jaar mag aantreden in de 24 uren van Spa. De Ardeense klassieker die het kroonjuweel vormt van de succesvolle Blancpain Endurance Series richt voortaan een nieuwe G3 klasse in die wordt voorbehouden aan GT-wagens die nog niet over een homologatie beschikken. De excentrieke en exclusieve VDS GT 001-R en diens geestelijke vader Raphaël van der Straeten zullen dus, als alles goed gaat, de start nemen van de etmaalrace eind juli.
Op het competitiedebuut van de bolide is het echter minder lang wachten, over goed anderhalve maand zullen Van der Straeten zelf, Thierry de Latre du Bosqueau, Benjamin Bailly, José Close en Erik Qvick de VDS GT 001-R de sporen geven in de 24 uren van Dubaï.

Foto: Jacques LetihonDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 27 november 2012 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons