van der Horst

24H Spa: Veel Pro-wagens missen Super Pole door de weersomstandigheden

Pure Rxcing - Porsche #911
Pure Rxcing - Porsche #911
Tijdens de kwalificaties voor de 24 Uur van Spa komt het er op aan om bij de beste 20 te eindigen en zo een plaatsje af te dwingen in de Super Pole van morgen. Het format bestaat echter uit vier gedeeltes (één per piloot, Q1 tot Q4) waar de Pro-wagens met maar drie rijders dus wegblijven uit Q1. Laat dat nu net de enige droge sessie geweest zijn waardoor de gemiddelde tijden van de deelnemers aan Q1 wel zeer zwaar doorwegen. Slechts zeven Pro-wagens haalden uiteindelijk de Super Pole.
De beste gemiddelde tijd kwam van de Pure Rxcing Porsche #911 van Malykhin, Sturm, Seefried en Bachler, die ook al bovenaan de tabellen prijkte tijdens de Pre Qualifying eerder op de dag. De hoogst geklasseerde Belg was zowaar Sarah Bovy (Iron Dames Lamborghini #83) op de vierde plaats. Dat is een plek beter dan de Boutsen VDS Audi #10. Laurens Vanthoor was dan weer de eerste in het rijtje van Pro-wagens die zich wel wist te plaatsen voor de Super Pole. Hij was samen met Julien Andlauer en Kévin Estre goed voor P7 in de Manthey Porsche #92.

Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Comtoyou Racing - Audi R8 LMS GT3 EvoII
Ook twee Comtoyou Audi's haalden de top twintig: Frédéric Vervisch, Gilles Magnus en Christopher Haase (#11) eindigden als veertiende, een plaatsje beter dan teamgenoten Sam Dejonghe, Loris Hezemans, Lucas Legeret en Finlay Hutchison (#12). Bij WRT werd dan weer gevloekt, zij eindigden op de twee meest ondankbare plaatsen: Maxime Martin, Valentino Rossi en Augusto Farfus (#46) als 21e, Dries Vanthoor, Charles Weerts en Sheldon van der Linde als 22e. Zonder eventuele bestraffing van een hoger geklasseerde wagen wordt dit dus meteen ook hun startpositie voor de wedstrijd.

Door de aanhoudende regen werd bovendien de nachttraining geannuleerd.

--- Uitslag Qualifying 24H Spa 2023 (PDF) ---

Foto: Vincent Wouters  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons