van der Horst

24H Spa: Vrije Training: Land Motorsport snelste algemeen - Machiels primus in Pro-Am

Montaplast by Land-Motorsport
Montaplast by Land-Motorsport
De negentig minuten durende vrije training voor de 70e 24 Hours of Spa is achter de rug. De besttijd (2:20.865) ging naar het debuterende Land Motorsport, dat een Audi R8 LMS inzet voor Kelvin en Sheldon van der Linde en Jeffrey Schmidt. De Lazarus Racing Lamborghini Huracán GT3 met een zesde chrono de snelste niet-Pro-wagen. Een puike negende tijd was er voor de Ferrari 488 van onder meer Louis Machiels die daarmee niet enkel primus was in Pro-Am, maar tevens de best geklasseerde Ferrari algemeen. Frédéric was met een vierde tijd algemeen de best presterende Belg op de Saintéloc Audi die hij deelt met uittredende winnaars Markus Winkelhock en Christopher Haase.
KÜS Team75 Bernhard
KÜS Team75 Bernhard
De snelste Am-bolide was de #89 AKKA ASP Team Mercedes-AMG GT3 van Jamin/Giauque/Debard/Barthez, terwijl de GDL Racing Lamborghini Huracán Super Trofeo weinig verrassend de beste was in de National-klasse. De sessie werd een keer onderbroken met een rode vlag na een crash in Blanchimont van de Black Falcon Mercedes-AMG met Abdulaziz Al Faisal aan het stuur. Opvallend, Porsche steekt tot dusver de neus niet aan het venster met een 16e chrono voor de wagen van Vanthoor (slechts 7 ronden gereden) en een 35e plaats in de uitslag voor de wagen van Manthey (met slechts 4 ronden op het actief).


Om 18.10 wordt de prequalifying op gang getrapt, terwijl om 20:50 de kwalificaties beginnen waarbij we na afloop de posities 21 tot 63 op de startgrid moeten kennen. De eerste 10 rijen worden bepaald tijdens de superpole morgen.

--- UITSLAG VRIJE TRAINING 24H SPA 2018 (PDF) ---

Foto's: Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 26 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons