van der Horst

24H Spa: Wedstrijd hervat met nog vijf uur op de klok

Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Audi Sport Team Saintéloc - Audi R8 LMS
Na een onderbreking van ongeveer vijf uur en 45 minuten is de 71e editie van de Total 24 Hours of Spa hervat omstreeks 11u30. Negen wagens bevinden zich nog steeds in dezelfde ronde als de leidende Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3 #63, de top drie moet echter nog een verplichte Technical Pitstop van vijf minuten afwerken, net als de AKKA ASP Mercedes-AMG #90 (Silver Cup). De SMP Ferrari #72 vertoeft de facto in de beste uitgangspositie. Frédéric Vervisch is eerste achtervolger op een ronde achterstand met de Saintéloc Racing Audi #25. De wagens werden uit de pitlane naar de grid geroepen, waar ze in de juiste volgorde (inclusief het 'verkeer') werden opgelijnd.
  • Powercars
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
GRT Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
UPDATE

Nadat de Safety Car het veld na slechts één ronde weer vrijgaf kon Frédéric Vervisch zich meteen ontdubbelen daar hij in het zog van de Lambo #63 was gestart. Deze kwam meteen de pitlane opzoeken voor de technical stop, net zoals de Mercedes #90.

Sinds de start 19 uur geleden hebben de deelnemers maar liefst 10 uur en 52 minuten doorgebracht in geneutraliseerde raceomstandigheden.

Lees ook: 24H Spa: Wedstrijd stilgelegd door de regen

Foto's: Fred Vautier & Geert Franquet



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons