24H Spa: Yifei Ye verlaat Spa als leider in de puntenstand

Yifei Ye - Josef Kaufmann Racing
Ook de Formule Renault Eurocup kwam in de ardennen in actie tijdens het weekend van de 24 Hours of Spa. Twee races stonden er geprogrammeerd. Christian Lundgaard (MP Motorsport) won op vrijdag de eerste race, een dag later was het Victor Martins (R-Ace GP) die als eerste onder de finishvlag doorkwam. Het is echter Yfei Ye (Josef Kaufmann Racing), die eenmaal tweede en eenmaal derde werd die de leiding in de puntenstand in handen heeft.
Christian Lundgaard - MP Motorsport
Christian Lundgaard won de eerste race met een voorsprong van 2,821 seconde op Yfei Ye. Oscar Piastri 5arden) pakte de derde plaats en Arthur Rougier (Fortec) en Max Fewtrell (R-Ace GP) maakten de top vijf vol. De tweede race startte met bijna een uur vertraging na de crash in de Lamborghini Super Trofeo en werd al in de eerste ronde geneutraliseerd nadat Nikita Volegov (Arden) in de La Source bocht over kop ging. Logan Sargeant (R-Ace GP) nam de leiding in handen bij de herstart maar kon niet weerstaan  aan een oprukkende Victor Martins. Yifei Ye eindigde derde voor Thomas Maxwell (JD Motorsport) en Lorenzo Colombo (JD Motorsport).

Foto's: Niels Vaeck

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 28 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.