van der Horst

24H Zolder: Henk Haane: "We zullen de strijd aangaan"

Bas Koeten Racing - Wolf GB08/2013
Bas Koeten Racing - Wolf GB08/2013
In navolging van de afgelopen editie zal Henk Haane ook dit jaar aan de start verschijnen van de 24 Hours of Zolder met een Wolf GB-08. Haane wil drie jaar na zijn laatste triomf in de Limburgse etmaalrace opnieuw strijden voor het hoogste schavotje na de dubbele race rond de klok, al beseft onze Noorderbuur dat het geen eenvoudig karwei zal zijn. Om tegen de concurrentie op te boksen besloot Haane in zee te gaan met Bas Koeten Racing, het team waarvoor de Nederlander eerder dit jaar ook al uitkwam in het ter ziele gegane Special Open Trophy kampioenschap.
De helft van zijn teamgenoten uit het succesjaar 2010, Anthony Kumpen en Bert Longin, verenigen ook dit jaar weer hun krachten en vormen misschien wel de grootste concurrent voor de eindzege. De tandem Longin/Kumpen zal namelijk aan de start verschijnen met een Audi R8 LMS uit de WRT-stal, een te duchten strijdwapen in een zware wedstrijd als de 24 Hours of Zolder.

"Dat we in principe geen concurrentie kunnen bieden aan een GT3-bolide van de laatste generatie is ons bekend, maar dat weerhoudt ons toch niet om de strijd aan te gaan", steekt Henk Haane evenwel van wal.

Trophée des Fagnes: De wedstrijden in beeld gebracht
"Het is immers genoegzaam bekend dat de omloop van Terlaemen uiterst veeleisend is voor mens en machine en het zou niet de eerste keer zijn dat een onklopbaar gewaande topfavoriet te kampen heeft met pech. Maar dat kan ons natuurlijk ook overkomen, dus blijven we met de voetjes op de grond. We gaan strijden voor wat we waard zijn en hopen gespaard te blijven van pech. Afhankelijk van het wedstrijdverloop zien we dan wel waar we uitkomen", vervolgt de Nederlander zijn relaas.

Nicola en Stefano De Val op de Bas Koeten Racing Wolf GB08/2013
Nicola en Stefano De Val op de Bas Koeten Racing Wolf GB08/2013
Of de Wolf GB08 dit jaar een vuist kan maken tegen de GT- en toerisme-competitie, weten we over een tweetal weken, maar Henk Haane kijkt echter vooral in eigen boezem, "ik kan met de Italiaanse broertjes De Val en Christophe Geoffroy alvast rekenen op een trio sterke teamgenoten. De 255pk sterke Wolf GB-08 is daarnaast zeker snel genoeg om vooraan mee te draaien. De wagen is ook niet meer te vergelijken met de versie waarmee ik vorig jaar van de partij was, want er zijn heel wat dingen geoptimaliseerd." .

Foto's: Martijn Wouters & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op vrijdag 16 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons