van der Horst

24H Zolder: Jo Jamers schrapt Porsche Cup S van de inschrijvingslijst

First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup S
First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup S
First Motorsport zal niet deelnemen aan de 24 Hours of Zolder met de Porsche Cup S en zal zich tijdens deze etmaalrace beperken tot de twee Porsche 996 Cup van Skylimit. Een nieuwe domper op de reeds mager ogende deelnemerslijst van deze Limburgse klassieker. De Porsche Cup S won deze race nog in 2010 met het kwartet Kumpen / Longin / Haane / Beliën.
First Motorsport wint 24H Zolder 2010
First Motorsport wint 24H Zolder 2010
"Ik heb mijn nek uitgestoken en een hele tijd geijverd voor een soort van Balance of Performance om deze wedstrijd aantrekkelijk te maken voor zowel rijders als toeschouwers. Men kon perfect een BoP invoeren door bijvoorbeeld de tankinhoud van bepaalde wagens te beperken of via een andere ingreep, maar dat voorstel is in dovemansoren beland. Met de Porsche Cup S beschikken we niet over de snelste wagen van het peloton, maar we konden wel een belangrijke rol spelen gezien onze goede reputatie en onze mooie resultaten in het verleden", verzekert Jamers ons.

First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup S
First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup S
"Via een soort van BoP hadden we in de rol van underdog kunnen kruipen en gekoppeld aan een goede strategie deze 24 Hours of Zolder een spannende meerwaarde kunnen bieden. De piloten met wie we aan het onderhandelen waren willen niet de gevraagde budgetten ophoesten als ze op voorhand weten dat ze moeten strijden voor een ereplaats en ook ik moet uit mijn kosten komen. Dan is de conclusie snel gemaakt", aldus de ontgoochelde teambaas van First Motorsport. 

Foto's: Martijn Wouters & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op maandag 26 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons