van der Horst

24H Zolder: Na 3H: Problemen voor de leidende Wolf – Audi opnieuw op kop

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Na twee en een half uur racen lag de Wolf GB08 van Bas Koeten Racing verrassend aan de leiding. De prototype reed bijna twee uren aan een stuk zonder te tanken tegenover slechts 57 minuten voor de Audi; bovendien profiteerde de Wolf van de Safety Car procedure ten gevolge van de crash van de MSE BMW om zijn pitstop te doen, wat resulteerde in een eerste plaats met twee ronden voorsprong op de Audi na twee uren racen. Een half uur later sloeg het noodlot echter toe, een probleem met de bevestiging van het wiel dwong de wagen naar de pits waar heel wat werk nodig bleek om het euvel te repareren. De prototype is nu al afgezakt naar de tiende positie en de Audi heeft terug de leiding in handen voor de GHK Radical en de JR BMW.
VDS Racing Adventures - Ligier JS49
VDS Racing Adventures - Ligier JS49
Ook andere wagens kregen al te kampen met problemen, zo moest de VDS Adventures Ligier tot tweemaal toe de pits in gesleept worden en viel de TSR Motorsport Radical zonder benzine. De Belgium Racing Porsche #99 kreeg een drive-through en ligt momenteel vierde op drie ronden van de Audi. De GH Motorsport Radical heeft de vijfde plaats in handen maar volgt al op 5 ronden van de leider.

Stand na 3 uren:

  1. Belgian Audi Club Audi R8 LMS ultra -  107 ronden
  2. GHK Racing Radical SR5  #101 – 105 ronden
  3. Belgium Racing Porsche 997 #99 – 102 ronden
  4. JR Motorsport BMW Silhouette #21 – 101 ronden
  5. GH Motorsport Radical SR3RS #103 -  100 ronden

Foto's: Martijn Wouters & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Nationaal op zaterdag 31 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons