van der Horst

24H Zolder: "Spa of Zolder? Voor Zolder heb je veel meer karakter nodig..."

Chris Mattheus
Chris Mattheus
Zoals Autosport.be vorige week reeds berichtte, zal Chris Mattheus ook dit jaar weer aan de start verschijnen van de 24 Hours of Zolder. Mattheus zal deelnemen op de Porsche 997 Supercup van Belgium Racing, al stond de Limburgse etmaalrace in eerste instantie niet in zijn agenda. Meer nog, de Monegask geeft grif toe dat hij een haat-liefde-verhouding kent met de dubbele race rond de klok.
  • Powercars
Heyer - Derdaele - Mattheus
Heyer - Derdaele - Mattheus
"Als je als piloot al moe wordt tijdens de 24 Hours of Spa, dan moet je vooral deze in Zolder eens proberen. Dan besef je daarna dat Spa hiermee vergeleken een makkie is. Een kort circuit (amper vier kilometer) als dat van Zolder waar je constant bocht in bocht uit rijdt, remmen, draaien, schakelen,... er komt geen einde aan. En dan nog die verdomde nacht; die duurt in Zolder ook heel wat langer dan die van Spa waar eind juli, op het 7 kilometer lange Ardeense lint, gereden wordt. Misschien vormen al deze elementen de reden waarom er tegenwoordig minder deelnemers zijn in Zolder dan in Spa. Voor Zolder heb je veel meer karakter nodig... of is 'gekker zijn' een betere omschrijving?", licht Chris Mattheus toe.

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
Over zijn zegekansen is Mattheus vrij nuchter, "Een algemene overwinning ambiëren met deze auto zou van weinig gezond verstand getuigen. Een top vijf moet ons doel zijn en mochten we alsnog op het podium geraken dan zou dat een fantastisch en onverhoopt resultaat zijn, maar uiteindelijk is het autosport en het verhaal is pas geschreven als de finish vlag valt."

Foto's: Martijn Wouters, Marnik Mouchaers & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 20 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons