van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing aan de start met ijzersterke bezetting

Belgium Racing - Porsche 991 Supercup
Belgium Racing - Porsche 991 Supercup
De bezetting van de beide Belgium Racing Porsches is nog niet volledig rond inzake de tweede wagen, maar de bezetting van de eerste wagen is wel een feit. Geen vier, maar vijf piloten zullen namelijk de eerste Porsche Supercup bemannen. Dylan Derdaele, Bert Redant, Kenneth Heyer, Frank Thiers en Kuba Giermaziak zullen de wagen mennen die vorig jaar derde algemeen werd na de WRT Audi en de ProSpeed Porsche.
Kenneth Heyer - Dylan Derdaele
Kenneth Heyer - Dylan Derdaele
Opmerkelijk is de komst van de razendsnelle Pool Giermaziak die momenteel een van de snelste piloten is binnen de Mobil1 Porsche Supercup. Deze ex F3-rijder was in 2011 nog goed voor de derde plaats in de eindstand van de Porsche Mobil1 Supercup, na René Rast en Norbert Siedler en staat momenteel vierde in de tussenstand van de Porsche Mobil1 Supercup 2013. Samen met Dylan Derdaele vormde Giermaziak ploeg in de European Le Mans Series en de heren zijn bijgevolg geen vreemden voor elkaar.

24H Zolder: De finish en de podia
Dit snel trio wordt aangevuld door mannen met ervaring zoals Bert Redant, die momenteel hoge toppen scheert met de GPR Aston Martin GT3 in het BRCC, en Frank Thiers, regerend Belgisch Sprintkampioen BRCC en reeds vorig seizoen samen met Dylan Derdaele goed voor de derde plaats algemeen in de 24 Hours of Zolder. Tijdens de editie 2010 waren beiden nog in duel voor de tweede plaats algemeen die dan in het voordeel werd beslecht van Belgium Racing, voor Scuderia Monza. Bert Redant bemande vorig jaar samen met Marc Goossens, Maxime Soulet en Frédéric Bouvy de Porsche 911 GT3-R van ProSpeed Competition en werd na een mooie strijd en wat pech op het einde tweede algemeen na WRT.

Danny De Laet - Patric Derdaele
Danny De Laet - Patric Derdaele
Op de tweede Porsche Supercup van Belgium Racing zien we voorlopig Chris Mattheus, Danny De Laet en de Zwitser Kroll. Chris Mattheus vormt samen met Dylan Derdaele en Kenneth Heyer ploeg in de BRCC waarin ze momenteel tweede algemeen staan en leider zijn in de GT Cup klasse. Danny De Laet wordt stilaan een vertrouwd gezicht in de 24 Hours of Zolder en sloot vorig jaar de Zolderse etmaalrace af op een schitterende derde plaats samen met Dylan Derdaele en de broers Thiers.

FIA GT Series Zolder: Het weekend in beeld gebracht
Patric Derdaele: “Er zijn gesprekken aan de gang met een vierde en vijfde piloot, maar de wagen komt quasi zeker aan de start. Het vijftal op de eerste wagen staat vast. En net als vorig jaar is het mogelijk dat ook mijn naam op de inschrijvingslijst komt, maar rijden zal ik pas doen in uiterste nood, want achter de schermen is er een pak werk te doen met onder meer een ferm uit de kluiten gewassen Beach Club. Ik denk dat we opnieuw goed gewapend in de rol van underdog kruipen en het wordt net als vorige edities David tegen Goliath". 

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op woensdag 14 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons