van der Horst

24H Zolder: Hans Verhelst geeft forfait na harde klap in Assen

Verheyen-Verhelst - Radical RXC
Verheyen-Verhelst - Radical RXC
Het zit GHK Racing niet mee in de aanloop richting de 24H Zolder eind deze maand. Afgelopen weekend koos het duo Guy Verheyen-Hans Verhelst om de Supercar Challenge tijdens de GAMMA Race Day te rijden met de Radical RXC gezien de Porsche 991 Supercup van Speedlover nog niet was geleverd en de Radical na een test in Spa paraat stond voor de komende 24 Hours of Zolder.
Nadat ze tijdens de eerste race van het weekend op het podium stonden in Divisie GT, ging Hans tijdens een duel aan een rotvaart in de bandenmuur. Hans Verhelst hield er een drievoudige sleutelbeenbreuk aan over en werd afgelopen nacht met succes geopereerd in het ziekenhuis van Genk. Zodoende zal de onfortuinlijk chirurg noodgedwongen forfait moeten geven voor de komende Zolderse klassieker.

Van Glabeke-Jonckheere & Verheyen-Verhelst
Van Glabeke-Jonckheere & Verheyen-Verhelst
Guy Verheyen: “De wagen is rijp voor de schroothoop en we hebben meteen wat knopen moeten doorhakken. Zoals de situatie er momenteel voor staat, zullen we met een nieuwe Radical RXC aan de start komen. Deze wagen was reeds volgeboekt met Freddy Loix, Roger Grouwels, Hans Verhelst en ikzelf. Op de tweede wagen binnen het team, de Radical SR3, waren reeds Henk Thuis, Kurt Dujardyn en Patrick Engelen de vaste piloten en werd er nog gezocht naar een vierde rijder. Nu zal Henk Thuis, die reeds een pak ervaring heeft met de Radical RXC, Hans vervangen en blijft de bemanning op onze gesloten prototype compleet. Het probleem dat zich nu stelt, is dat we nog twee competente piloten zoeken om de Radical SR3 vol te krijgen”.

GHK Racing - Radical RXC
GHK Racing - Radical RXC
“De keuze richting Henk Thuis is logisch, want hij kent deze wagen grondig en heeft afgelopen weekend in samenspraak met Luc Dodion van Domec de wagen vier seconden sneller gemaakt dan tijdens de kwalificatie. Tijdens de testen op Spa was alles ok, maar blijkbaar werkte die afstelling niet in Assen. Via de hulp van Thuis en Dodion van Domec vonden we vrij vlug een uitstekend compromis. Als we deze lijn kunnen doortrekken richting de 24 Uren van Zolder dan komen we zeer sterk bewapend aan de aftrap”, besluit Guy Verheyen.

Zie ook:


Foto's: Supercar Challenge & Ronald JanssensDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Supercar Challenge op maandag 4 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons