van der Horst

24H Zolder: Marc Ford's ingescheept richting Zolder - Kris Van Kelst bevestigd (+ Foto's)

Marc Cars - Ford Focus GTC
Marc Cars - Ford Focus GTC
De Marc Ford Silhouettes hebben de laatste rechte lijn ingezet naar Circuit Zolder. Eerder deze maand berichtte Autosport.be reeds over de plannen van de Australiërs om met hun prachtige V8 Silhouettes de 24 Hours of Zolder te betwisten. Nadat de bolides reeds aan de start stonden van de 12 Hours of Zandvoort, werden ze naar het Verenigd Koninkrijk overgebracht waar de Focussen werden klaargestoomd voor de loodzware Limburgse klassieker. Autosport.be kon de hand leggen op enkele beelden gemaakt net voor het vertrek naar België.
Marc Cars - Ford Focus GTC
Marc Cars - Ford Focus GTC
De krachtbronnen en het chassis van de bolides werden opgebouwd in Australië, terwijl de thuisbasis van Marc Cars in Southampton zorgde voor de transmissie en de elektrische systemen. Een mooie samenwerking dus tussen twee afdelingen aan een verschillende kant van de aardbol. Voor de 24 Hours of Zolder laat de equipe van Ryan Mcleod evenwel niets aan het toeval over, want Marc vliegt maar liefst een leger van 20 techniekers en ingenieurs over vanuit Down Under.

Marc Cars - Ford Focus GTC
Marc Cars - Ford Focus GTC
Hoe belangrijk de 24 Hours of Zolder voor Marc Cars is, blijkt uit de ambitie die van team manager Ryan Mcleod straalt. "Dit evenement is een uitstekende mogelijkheid om onze wagens te tonen", vertelt Mcleod aan Autosport.be. "We kijken er echt naar uit om de handschoen op te nemen tegen de lokale tegenstand en we zullen ons voor 100% in de strijd gooien. We zijn echt blij om in zulk prestieus evenement aan de start te kunnen staan."

Marc Cars - Ford Focus GTC
Marc Cars - Ford Focus GTC
Wat betreft de rijdersbezetting, blijft het voorlopig nog koffiedikkijken, al bevestigde Marc Cars Autosport.be eerder deze week dat Kris Van Kelst voor hen zal uitkomen. "We zijn blij dat we onze rijdersbezetting hebben kunnen versterken met de ervaren Kevin Veltman en Kris Van Kelst. We zijn ook nog in onderhandeling met enkele andere rijders om onze bezetting te vervolledigen, met binnenkort zelfs wat opzienbarend nieuws...", aldus Mcleod. De Marc V8's lijken te beschikken over alle kwaliteiten om hoog te kunnen scoren bij de 24 Hours of Zolder 2014 en moeten wat ons betreft absoluut niet tot de outsiders gerekend worden. Wolf, Porsche, Radical & BMW: u bent gewaarschuwd...

Foto's: Marc CarsDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Nationaal op dinsdag 26 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons