van der Horst

24H Zolder: Racer Industries met drie MARC Ford Focus GTC’s

MARC Ford Focus GTC
MARC Ford Focus GTC
Nadat we u eerder deze week al een laatste stand van zaken gaven met betrekking tot de voorlopige deelnemerslijst voor de 24 uren van Zolder 2014, komt nu de bevestiging dat het Australische Racer Industries drie exemplaren van de zelf ontwikkelde MARC Ford Focus GTC aan de start brengt. De Limburgse etmaalrace krijgt met de drie exotische wagens, die van de andere kant van de wereld afreizen, een meer internationaal karakter en meteen ook enkele smaakmakers erbij.
  • New Race Festival
De gloednieuwe MARC Ford Focus GTC moet een betaalbare wagen zijn die specifiek werd ontwikkeld met het oog op uithoudingsraces, en dus minimaal onderhoud vereist. Als een van de zwaarste enduranceraces voor de mechaniek, is de 24 Hours of Zolder natuurlijk de ultieme vuurproef voor dergelijke bolide.

MARC Ford Focus GTC
MARC Ford Focus GTC
De Focus GTC is een silhouette waarbij het buizenchassis aan de buitenkant werd aangekleed met originele Ford onderdelen. Onder de motorkap zit een ronkende Ford Coyote V8 5.0 liter krachtbron goed voor 500pk, die in principe 8000km (ongeveer twee 24 uurs races) kan afleggen tussen revisies. Zoals onderstaande video illustreert, is de wagen degelijk afgewerkt met de laatste snufjes en werd er ook veel aandacht besteed aan de veiligheid.

MARC Ford Focus GTC
MARC Ford Focus GTC
Eerder op het jaar stonden drie exemplaren van de MARC Ford Focus GTC al aan de start van de Bathurst 12 Hour, waar ze alle drie de finish haalden in vijftiende, zeventiende en negentiende stelling tussen het GT3-geweld op 40 deelnemers. Racer Industries schreef dezelfde wagens eerder ook al in voor de 12 Hours of Zandvoort eind mei.
 


Foto's: Marc CarsDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Nationaal op woensdag 26 maart 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons