van der Horst

24H Zolder: Na 15H: Belgium Racing en Wolf strijden om de leiding

De #99 Belgium Racing Porsche kwam probleemloos de nacht door
De #99 Belgium Racing Porsche kwam probleemloos de nacht door
De #99 Belgium Racing Porsche, die de leiding vannacht had overgenomen na een reparatie van de startmotor op de #45 Avelon Formula Wolf, levert bij het ingaan van de ochtend nog steeds een fel gevecht met laatstgenoemde om de eerste plaats. Om 8u vanochtend had het leidende duo wel al een twintigtal ronden bonus op hun beider teamgenoten, de #1 Porsche op P5 en de #46 Wolf op P3. Zij zijn in een spannend gevecht om de laatste podiumplaats verwikkeld met de #8 Vandereyt Racing Porsche.
#8 Vandereyt Racing Porsche
#8 Vandereyt Racing Porsche
Nadat een felle regenbui ervoor zorgde dat Frédéric Vervisch in de eerste wedstrijduren een tijdlang aan de leiding reed voor het debuterende Vandereyt Racing bleef de wagen tijdens de nacht uit de problemen. Wie niet probleemloos de nacht doorkwam was de #21 BMW M4 van onder meer Steve Van Bellingen, waar het team zich aanvankelijk nog op de wagen stortte om de nodige reparatiewerken uit te voeren bleek het gat in het motorblok onoverkomelijk en diende de handdoek te worden geworpen. Ook voor de Wolf van Kumpen/Longin/Beliën/Bellarosa verliep de nacht niet vlekkeloos. Een klein incidentje met Ivan Bellarosa achter het stuur nooptje de wagen tot een extra stop, waarna Kumpen en hoofdzakelijk Bellarosa als een bezetene te keer gingen om de prototype terug richting de kop van het veld te loodsen.

#45 Avelon Formula Wolf
#45 Avelon Formula Wolf
Zoals het er nu naar uitziet gaat het gevecht om de leiding tussen de #99 Belgium Racing Porsche van Derdaele/Heyer/Hoevenaars/Thiers en de #45 Avelon Formula Wolf van Longin/Kumpen/Beliën/Bellarosa nog even door, de twee wagens spelen door het spel van de pitstops momenteel haasje over. Vermelden we wel dat de Wolf in het voordeel is doordat deze wagen stints kan afwerken tot maar liefst 2u20 waar de Porsche al veel eerder dient te komen tanken. De Porsche van Belgium Racing had evenwel al enkele keren geluk bij neutralisaties en zag zo het voordeel van Wolf al enkele malen tenietgedaan worden, maar geluk is part of the game in dit soort races. Rond de klok van 8u vielen ook weer wat regendruppels naar beneden, de strijd op de baan is dus zeker nog niet gestreden.

24H Zolder: Nachtelijke beelden
Op de zesde plaats zien we enigszins verrassend één van de Australische Marc Ford's, de #93 heeft een tiental ronden voorsprong in de strijd voor de zevende plaats die gaat tussen de sterk rijdende #61 Recy Racing BMW van De Vocht /Van Loo/Meulders/Piessens en de #14 Scuderia M66 Porsche van D'Ieteren/Catala/Lalmand/Lalmand/Kaufmann.

--- Stand na 15 uur in de 24 Hours of Zolder 2014 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster & Arne SimonsDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Nationaal op zondag 31 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons