van der Horst

24H Zolder: Na 1H: Vandereyt Racing leidt onder safety car

Start 24 Hours of Zolder 2014
Start 24 Hours of Zolder 2014
De 36e editie van de 24 Hours of Zolder kende een bewogen openingsuur. Gestart op een droge baan, behield de op pole gestarte Wolf GB08 van Kumpen/Longin/Beliën/Bellarosa de leiding voor een duo Porsches. Na een klein uur wedstrijd werd de safety car voor het eerst de baan opgestuurd omwille van incidenten volgend op een korte code-60-periode vanwege hevige regenval. Ondertussen had de Vandereyt Racing Porsche optimaal van de moeilijke omstandigheden geprofiteerd en de kop gegrepen.
Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing - Porsche 997 Cup
Frédéric Vervisch was erg snel in de moeilijke omstandigheden en de #8 Vandereyt Porsche passeerde vlak voor het inzetten van de safety car de leidende Wolf #45 van Ivan Bellarosa. De Italiaan had in de beginfase de leiding genomen maar kon nooit een gat slaan met de Porsche van Vervisch, ook omwille van de vele deelnemers die dienden gedubbeld te worden. De #99 Belgium Racing Porsche volgt op de derde plaats, de tweede Wolf is vierde, maar rijdt al op een ronde achterstand van de leiders.

De Australische Ford #92 spinde in de gietende regen tegen de vangrail vlak na de Eerste Linkse en kwam op een vreemde manier met de achterkant vast te zitten in de rail. Er moest speciaal materiaal aan te pas komen om de wagen los te maken waardoor de wedstrijdleiding de beslissing nam de wedstrijd te neutraliseren, een goed moment voor velen om de regenbanden te laten monteren.

--- Stand na 1 uur in de 24 Hours of Zolder 2014 (PDF) ---

Foto's: Georges De Coster, & Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Nationaal op zaterdag 30 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons