van der Horst

24H Zolder: Vandereyt Racing met zes piloten aan de start

Vandereyt Racing Porsche 997 Cup
Vandereyt Racing Porsche 997 Cup
Ook Vandereyt Racing met Miguel Vandereyt en Angélique Detavernier tekent present voor de 24 Uren van Zolder eind deze maand. Het duo dat met deze Porsche 997 Cup actief is in de Supercar Challenge krijgt voor de Limburgse etmaalrace versterking van ondermeer de razendsnelle Frédéric Vervisch, die momenteel uitkomt in de Blancpain Endurance Series in een McLaren van het Boutsen-Ginion team. Ook Patrick Van Glabeke, momenteel puntenleider in Divisie GT binnen de Supercar Challenge, Louis-Philippe Soenen en François Bouillon tekenen paraat op de wagen van Vandereyt Racing. Een sterke bezetting.
  • VR Racing
BRCC Zandvoort: de kwalificatie in beeld gebracht
Frédéric Vervisch, de Duitse Formule 3-kampioen van 2008, is tevens actief als coach en co-rijder in het BRCC-kampioenschap op de Ferrari 458 Challenge van Soenen Racing. Teameigenaar en piloot Louis-Philippe Soenen die momenteel zijn eerste volledige seizoen in de autosport afwerkt, vervoegt in Zolder Vandereyt Racing, net als McDonald's Racing piloot François Bouillon, die de 24 Uren van Zolder al verschillende keren afwerkte. Daarnaast zal ook Curbstone-eigenaar Patrick Van Glabeke, die momenteel samen met Frédérique Jonckheere potten breekt in de Supercar Challenge met de Ferrari 458 GT3, het team komen versterken. Zodoende telt de wagen maar liefst zes piloten.

Angélique Detavernier
Angélique Detavernier
Frédéric Vervisch is de sterkhouder en coach van het team: "Ik boekte dit seizoen al tweemaal een klassezege in het BRCC met Louis-Philippe Soenen, zowel tijdens de wedstrijden in Spa als in Zandvoort, echt top voor iemand die pas zijn eerste jaar in de autosport actief is. Met Angélique reed ik dan weer eerder dit jaar al samen de 25 Uren VW Fun Cup in Spa. Ze heeft daarin precies gedaan wat van haar verwacht werd, haar stints foutloos afgewerkt in soms moeilijke omstandigheden en constante rondetijden neergezet."

Frédéric Vervisch
Frédéric Vervisch
"We gaan de wedstrijd in Zolder strategisch aanpakken, de Porsche is bovendien een betrouwbare wagen, we kunnen daar echt iets moois laten zien. De eerste doelstelling is uiteraard om uit te rijden, als dat lukt en we komen onderweg niet al teveel in de problemen mikken we op de top tien algemeen."Foto's: Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Circuit Nationaal op woensdag 6 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons