van der Horst

24H Zolder: Dejonghe (Norma) kan Bellarosa (Wolf) niet van pole houden

Deldiche Racing - Norma M20 FC vs. Avelon Formula - Wolf GB08
Deldiche Racing - Norma M20 FC vs. Avelon Formula - Wolf GB08
De Avelon Wolf GB08 van Ivan Bellarosa, Guglielmo Belotti en Christophe Geoffroy start zaterdag op pole voor de 37e editie van de 24 Hours of Zolder. De 1:44.826 die Bellarossa in de tweede kwalificatiesessie op de tabellen zette, hield stand, ondanks het feit dat de hemelsluizen eindelijk dichtgingen in het laatste half uur van de nachtkwalificatie. Voornaamste uitdager was Sam Dejonghe, die op tien minuten van het einde met zijn Deldiche Norma M20 FC op jacht ging naar een top chrono. De jonge Antwerpenaar perste er een 1:44.841 uit en kwam dus een luttele 28 duizendste van een seconde tekort.
Sam Dejonghe waagde in de slotminuut nog een ultieme poging, maar werd meteen gehinderd in de Eerste Linkse. Bellarosa voelde de dreiging en ging ook nog snel naar buiten, maar uiteindelijk volstond zijn tijd uit Q2.

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Ook de tweede startrij wordt zaterdag volledig ingepalmd door prototypes, namelijk beide Wolf GB08’s uit de stal van Bas Koeten Racing, ondanks dat men in het Nederlandse kamp voor de start van de nachtkwalificatie aangaf geen zware risico's te zullen nemen in de strijd om de pole. De #42 van Van Splunteren/Knap/Cools/Breukers haalde het uiteindelijk van de #45 van Kumpen/Longin/Beliën/Machiels, die pas in de late uurtjes achter een snelle tijd aangingen nadat ze Q2 hadden overgeslagen. 

Belgium Racing Porsche 991
Belgium Racing Porsche 991
Het succes van de prototypes gaat ten koste van de Porsches, die in de derde sessie verder terugvielen. Titelverdediger Belgium Racing start met de 991 GT3 Cup #99 van Goossens/Derdaele/Heyer/Hoevenaars als vijfde (+2.218s), voor het oudere exemplaar van Vandereyt Racing.De pole in de competitieve BMW M235i Racing Cup ging naar de FilipBaelus.be bolide van Jeffrey Van Hooydonck, Filip Baelus, Eveline Maes, Paul Lievens en Bart Lievens met de 19e tijd algemeen. Alle 61 deelnemers zette een tijd neer in minstens 1 van de 3 sessies.

--- GECOMBINEERDE UITSLAG KWALIFICATIES 24H ZOLDER (PDF) ---

Foto's van de sessies van vandaag kan u terugvinden in het desbetreffende album.

Foto's: Martijn Wouters, Marnik Mouchaers & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 28 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons