van der Horst

24H Zolder: Kortnieuws: Aftellen nu echt begonnen en nog meer grote namen

Buga-Auto Abarth 500 Assetto Corse
Buga-Auto Abarth 500 Assetto Corse
Er wordt wel eens gezegd dat 15 augustus het einde van de echte zomervakantie betekent, maar op Circuit Zolder denken ze daar anders over. Van 27 tot 30 augustus staat daar immers de 37ste editie van de 24 Hours of Zolder op het programma, met een schitterende race, een 100% gevulde paddock vol animatie en het DJ Festival Rush! Voor ieder wat wils dus. Ondertussen lopen de namen voor de wagens en teams binnen en die lonen de moeite.
  • Dreamdrive
Met drie in een Abarth: het hoeven niet altijd grote wagens te zijn om de 24-uursrace van Zolder tot een goed einde te brengen. Ronny Sanen, Peter Bens en Arne Kümmelberger doen het met drie in een 190 pk-sterke Abarth 500 Assetto Corse. “De kleinste wagen van het veld”, klinkt het bij Buga-Auto. “En de auto is quasi identiek aan de Trofeo.
 
Nog klein… en MINI: niet alleen de Abarth zal de aandacht trekken, zeker ook de MINI JCW n°666 van MSE met Gregory Serck, Peter Beckers, Jef en Bart Van Samang aan het Britse stuurwiel.
 
Belgium Racing Porsche 991 Cup
Belgium Racing Porsche 991 Cup
Marc Goossens: ongetwijfeld het nieuws van de voorbije dagen. Bij Belgium Racing doen ze een beroep op meervoudig winnaar Marc Goossens, naast titelverdedigers Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars en Kenneth Heyer, terwijl de tweede Porsche er is voor Frank en Hans Thiers, Yannick Hoogaars en Danny De Laet. "In ieder geval komen we niet om een bijrol te spelen. We gaan er flink de pees op leggen en we hopen het de prototypes zo lastig mogelijk te maken", weet teambaas van Belgium Racing, Patric Derdaele.
 
Kampioen Loix: ook tweevoudig Belgisch rallykampioen Freddy Loix is van de partij met de Domec-GHK Radical RXC V8. Hij deelt de wagen met Hans Verhelst, Guy Verheyen, Jean-Marc Bourdouch, Marc Hallaert en Pieder Decurtins.
 
Ex-F1-rijder: en om het feest compleet te maken, zien we ook Bas Leinders, ex-F1-testrijder van Minardi, aan de start verschijnen. Leinders doet het met de Belgische kampioen Clio Cup 2014 Regis Gosselin in een BMW M235i.
 
Ooms doet het open: Bart Ooms, Patrick Engelen, Yannick Dupont en Manfred Verbeke doen het aan boord van een open Radical. De 22-jarige Bart Ooms racet en is teameigenaar van B&T Racing, een mooie prestatie op zo’n jonge leeftijd!
 
Nog Diesel: niet alleen Recy doet het met een BMW Diesel, ook Heli Racing. Gunther Van den Hove, Wim Bradt, Roel Voet en René De Coninck kruipen achter het stuur van een BMW 120D Cup met goed 225 pk. We gaan ze zonder meer weinig aan de pomp zien…
 
Duitse tweelingbroers: Michael en Matthias Tischner zijn Duitse tweelingbroers die samen het team Tischner Racing runnen. Ze komen nu ook naar de 24 Hours of Zolder met een BMW E46 WTCC. Naast Michael zien we in de auto ook Peter Mamerow, Klaus Völker en Uwe Kleen, mannen die het klappen van de 24 Uur van de Nürburgring kennen!
 
Euser: wie kent Cor Euser niet? De snelle Nederlander is er ook dit seizoen bij, met Hal Prewitt en Paul Barten. Zij doen het met een BMW.

Circuit Zolder PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 19 augustus 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons