van der Horst

24H Zolder: Na 14H: Deldiche Norma controleert de nacht

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
De Deldiche Racing Norma M20 FC van Sam Dejonghe, Luc De Cock, Tim Joosen en Frédéric Bouvy controleerde de 24 Hours of Zolder gedurende de nachtelijk uren. Na een lang oponthoud voor de PK Carsport Wolf GB08 van Anthony Kumpen, Bert Longin, Kris Cools en Frank Beliën rond middernacht, kwam de witte proto stevig aan de leiding te liggen, een voorsprong die het team goed wist te vasthouden in een relatief kalme nacht die weinig uitvallers en incidenten kende.
PK Carsport – Wolf GB08
PK Carsport – Wolf GB08
Rond middernacht verloor de PK Carsport Wolf heel wat tijd nadat Frank Beliën de wagen met schade aan de radiator binnenbracht. Beliën wist niet meteen wanneer het contact met een andere deelnemer plaatsvond, maar het euvel zorgde ervoor dat de Wolf de leiding verloor en met een achterstand van elf ronden aan een remonte kon beginnen. Doorheen de nacht rukte de wagen terug op van de zesde naar de derde plek, terwijl de achterstand op de leidende Norma werd verkleind tot zo'n zeven ronden bij het ochtendgloren.

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
De Belgium Racing Porsche #99 van Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Marc Goossens, Peter Hoevenaars en Yannick Hoogaars, die dit weekend zijn titel verdedigt, kende een probleemloze nacht en ligt na 14 uren wedstrijd in tweede stelling op zo'n zes ronden achterstand. De wedstrijdleiding gaf de wagen twee ronden terug voor de tijd die het eerder verloor bij het tanken aan een defecte pomp in de tankzone. Hetzelfde kan gezegd worden van de MExT Racing Porsche #8 die op een gegeven moment zelfs even tweede lag, de wagen van Lieven Goegebuer, Koen Wauters, Xavier Stevens, Nicolas Vandierendonck en Jeffrey Van Hooydonck is volop in strijd voor het podium en ligt momenteel slechts een paar ronden achter de PK Carsport Wolf en de Belgium Racing Porsche.

Bas Koeten Racing - Wolf GB08
Bas Koeten Racing - Wolf GB08
De Zwitserse Ligier JS53evo2 maalt ook nog steeds zijn rondjes af en hangt voortdurend rond de vijfde à zesde positie. De andere Belgium Racing Porsche #2 vertoefde zowat heel de nacht in de top vijf, maar verloor veel tijd met het vervangen van de alternator bij zonsopgang, de wagen viel daardoor terug naar de achtste plek. De Bas Koeten Racing Wolf die in openingsfase heel wat achterstand opliep met een Drive Through, het vervangen van de dynamo andere andere elektrische problemen... kende een sterke comeback en kwam van buiten de top 30 terug tot de zesde plek. De Beliën Motorsport BMW 120d ligt op de loer in zevende stelling en heeft de pits tot dusver nog maar vijf keer opgezocht.

Zoals eerder werd aangehaald, was het een rustige nacht. Na middernacht werd de wedstrijd slechts eenmaal geneutraliseerd voor het aanvoeren van extra bandenstapels aan de Sterrenwacht bocht. De Skylimit Yokohama Race Team Ford Mustang ging met remproblemen er hard vanaf aan de Rea, maar kon toch nog zijn weg verderzetten. De regen keerde rond half zes even terug, doch niet voldoende voor de teams om over te stappen naar regenrubber. Tijdens het happy hour ging zowel Stienes Longin (1:34.919) en Sam Dejonghe (1:34.999) onder de normtijd van 1:35.

De BMW M235i Cup wordt nog steeds gedomineerd door het PK Carsport exemplaar #240 van Guillaume Dumarey, Maxime Dumarey, Max Van Splunteren en Jean Glorieux. Het viertal ligt elfde algemeen en heeft een ruime voorsprong van zes ronden op de #235 van Team Dejonckheere by Red Ant Racing. In de BMW Clubsport klasse staat de GD Sport wagen van de familie Donniacuo nog steeds aan de leiding.

Foto's: Georges De Coster, Niels Vaeck & Marnik Mouchaers
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons