van der Horst

24H Zolder: Nieuwssprokkels voor de race

Guy Verheyen en Freddy Loix
Guy Verheyen en Freddy Loix
We naderen het startuur van de 40e editie van de 24 Hours of Zolder, naar goede gewoonte sprokkelde Autosport.be weer enkele reacties in de paddock van het Limburgse circuit, hieronder een overzicht.
Marnik Battryn maakte begin juni nog zijn circuit debuut met een Radical tijdens het New Race Festival, maar staat dit weekend al aan de start met een heuse Wolf GB08 uit de stal van Belgium Driver Academy. De youngster gaat dus ongetwijfeld een leerrijk weekend tegemoet, maar moest gisteren ook nog op een ander vlak presteren. Battryn moest namelijk nog een herexamen afleggen op vrijdag, tussen de kwalificaties en de wedstrijd dus. Het zijn ongetwijfeld drukke dagen geweest ten huize Battryn.

Ook Kris Cools gaat een druk programma tegemoet dit weekend. Cools neemt vandaag namelijk op de Nürburgring ook deel aan de vijfde VLN race over zes uur, tevens het hoogtepunt van het seizoen. Hij staat aan de start met een Porsche 991 Cup. Ook Nico Verdonck zakte gisteren af naar de Nürburgring, hij hielp er PROsport Performance uit de nood met enkele VIP hotlaps. 

Federale Politie op Circuit Zolder
Federale Politie op Circuit Zolder
In het licht van de recente golf van terreuraanslagen in Europa is het veiligheidsniveau overal omhoog getrokken. Aangezien ook in Zolder heel wat volk verwacht wordt werden er de nodige maatregelen genomen. Een voorbeeld daarvan is deze pantserwagen die op strategische plaatsen werd waargenomen. 

PK Carsport zet alles op de race. Het team stapte over naar een Porsche voor de Zolderse etmaalrace en had nog tijd nodig om het volledige potentieel uit de wagen de halen. De equipe uit Hasselt kwam er niet aan te pas in de kwalificaties en stootte ook niet door naar de Superpole. "Dat was niet onverwacht", liet Anthony Kumpen weten aan Autosport.be. "Vanaf het begin lag de focus op setup om de wagen in optimale omstandigheden te laten rijden tijdens de race." 

Ook GHK Racing heeft geen goede tijd nagejaagd tijdens de kwalificaties. Het vijftal Guy Verheyen, Yves Noel, Chris Mattheus, Freddy Loix en Wim Meulders beschikt samen over ruim meer dan 100 jaar ervaring en weet dus maar al te goed dat enkel de race van tel is.  "Voor de toeshouwers zou het beter zijn als het bij start droog blijft, maar voor ons mag het vanacht gerust regenen," liet Verheyen nog weten.

Zoals we eerder deze maand reeds berichtten beschikt Circuit Zolder voortaan over een racesimulator in het kader van een opleidingscentrum voor racepiloten. Het toestel werd inmiddels volledig bestickerd in het "simtastic" thema en is dit weekend beschikbaar voor het grote publiek tegen een schappelijke prijs. Klik hier voor meer info.

De teams is vanmorgen een addendum aan het reglement medegedeeld. Bij een pitstop mag nog slechts één persoon de rijder helpen. Een aantal van de deelnemende teams heeft rond het middaguur nog een extra oefensessie ingepland om rijders en teamleden te laten wennen aan het veranderde reglement.

De 40e editie van de 24 uren van Zolder zal het waarschijnlijk niet droog houden. Hoewel er geen grote neerslaghoeveelheden worden voorspeld, is de kans op wat hemelwater niet onbestaande. Vooral bij de gridprocedure en de start van de race is de kans op regen het grootst. De rest van de avond en nacht zou het droog blijven, ook voor zondag ogen de kaarten goed. Klik hier voor een meteogram van de komende 48 uur.

Hieronder kan u een videoreportage van de kwalificaties van afgelopen donderdag bekijken.Foto's: Vincent Wouters & Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 19 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons