van der Horst

24H Zolder: Alles wat u moet weten over de editie 2018

Parc fermé na 2017 24 Hours of Zolder
Parc fermé na 2017 24 Hours of Zolder
De eerste sessie in het kader van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder 2018 is al gepasseerd dus hoog tijd voor een overzicht van de dingen die nuttig zijn wil u de wedstrijd zo goed mogelijk volgen. Indien u niet aanwezig kan zijn op Circuit Zolder, kan u vanzelfsprekend altijd rekenen op Autosport.be voor de laatste nieuwtjes, verslagen en foto's. Zoals steeds staat onze enthousiaste ploeg van medewerkers klaar om u vanaf de eerste minuut op de hoogte te houden!
De planning voor de 24 Hours of Zolder is in de aanloop naar de wedstrijd reeds enkele malen aangepast. De start van de etmaalrace zelf is voorzien op zaterdag om 16.30u en de verdere details betreffende planning kwamen eerder deze week reeds aan bod. Voor de laatste versie van de timing, in downloadbaar PDF-formaat, zie:
-> 24H Zolder: Timing (PDF)
Moest het uurschema wijzigen, passen we de link vanzelfsprekend voor u aan!

De 24 Hours of Zolder zijn laagdrempelig en datzelfde geldt ook voor de prijzen van de tickets. Op donderdag is de toegang volledig gratis, terwijl een toegangsbiljet tot de paddock voor het ganse weekend slechts 30 euro kost in voorverkoop. Kaarten zijn zoals steeds te bestellen via TicketMatic, aan de kassa's aan de ingang van het Circuit betaalt u 35 euro.

U bent het ondertussen gewend van Autosport.be, voor elke editie maken we een handig overzicht van alle deelnemende teams, rijders en wagens. Bovendien plaatsen we bij elke wagen een handige foto zodat u de bolide ook op het asfaltlint eenvoudig kan herkennen, geen overbodige luxe met een startveld dat uit meer dan veertig wagens bestaat! 
-> Deelnemerslijst met foto's

Net zoals bij de andere wedstrijden uit het Belcar Endurance Championship, staat Raceresults ook tijdens de 24 Hours of Zolder in voor de tijdswaarneming. Via de website van RaceResults kan u bovendien ook de chrono's van de wagens en het verloop van de wedstrijd volgen. De live timing pagina kan u hier bereiken:
-> Livetiming 24 Hours of Zolder

Ook dit jaar zal de 24 Hours of Zolder live te bekijken zijn via TV en internet op het sportnetwerk Eleven Sports, een wereldwijd sportnetwerk dat internationale en lokale sporten op het scherm brengt. Zij zenden de Eleven Sports 24 Uur live zaterdag van 15u45 tot 20u30 en zondag 12u00 tot 16u30 vanop het circuit uit. De race zal overigens blijven uitgezonden worden tijdens de nacht op het netwerk, maar zonder live-commentaar. 

Dit jaar was er voor de derde maal op rij een parade dat verplicht was voor de deelnemers. Deze ging door op woensdag in het centrum van Heusden-Zolder. En ook dit jaar was het weer een succes. Er waren gevoelig meer toeschouwers dan vorig jaar een bewijs dat dit concept eens te meer werkt. Als u de parade gemist hebt of u wilt deze nog eens herbeleven, neem dan een zeker een kijkje in ons fotoboek.

Op zaterdagmiddag is er in paddock #2 een handtekeningsessie voorzien en dat om klokslag 12u00. Plan uw lunch dus zeker goed in als u een handtekening van de deelnemende piloten en of een foto wil! 

De randanimatie blijft overigens niet beperkt tot de handtekeningsessie, zo is er net voor de start de Belgian Air Force Display van de Red Devils die in de lucht Circuit Zolder kruisen. Er zal eveneens een VIP-gridwalk georganiseerd worden vanaf 15.20 uur. Daarnaast is er net als vorig jaar een kermis in paddock 5 en kunnen de allerkleinsten de ganse dag terecht in het Kids Village. Voor de iets oudere bezoekers is er dan weer een (gratis!) Versuz on Tour-feestje met onder meer DJ’s Dave Lambert en Peter Luts in paddock 3 naast de Otobar. Maar in tegenstelling tot andere jaren zal het feestje zowel op zaterdag als zondag doorgaan. Daarnaast is er ook een heuse night theater gepland dit jaar. Aan de catering kan je tussen 23 uur en 10 uur (ook gratis) naar "Le Fidèle" gaan kijken, de film van regisseur en deelnemende piloot Michaël Roskam. Tot slot voor zij die de wedstrijd vanuit de paddock volgen: er zullen drie grote LED-schermen worden opgesteld, één aan de Chicane, één aan de VIP-toren en één aan de catering zone achteraan de VIP-toren.
-> Meer informatie over het randprogramma

Zoals u van Autosport.be mag verwachten, zullen we vanaf dondernamiddag verslag uitbrengen vanaf Circuit Zolder. Ook voor de editie 2018 voorzien we u van uur tot uur van de laatste nieuwtjes en updates en net zoals de voorgaande jaren hebben we op onze website een speciale pagina ingericht welke alle fotopagina's en artikels zal bevatten die we rond de 24 Hours of Zolder publiceren. Voeg dus zeker onze evenement pagina van de 24 Hours of Zolder toe aan uw favorieten!

De 24 Hours of Zolder maakt ook in 2018 weer integraal deel uit van het Belcar Endurance Championship. Bij de koninginnewedstrijd zijn er bovendien dubbele punten te verdienen, maar in tegenstelling tot 2016 is het niet langer alles of niets. De (dubbele) punten worden namelijk niet enkel aan de meet uitgereikt, ook na 6 en 12 uren staan er telkens de helft van het gebruikelijke aantal punten op het spel.

Bij elke uithoudingswedstrijd is een goed uitgekiende strategie van kapitaal belang, zo ook voor de 24 Hours of Zolder. De details uit de reglementen kennen kan het verschil maken tussen winst of verlies, vandaar dat we u ook graag een download aanbieden van het sportief reglement, het technisch reglement, het bijzonder reglement en het technisch reglement van de Porsche Endurance Trophy Benelux (Engels).

Ondertussen reeds goed ingeburgerd, maar we vermelden het voor de volledigheid nogmaals; de hashtag voor de 24 Hours of Zolder is #24HoZ. Voeg deze dus toe aan uw tweets, facebookberichten, instagramposts, ... en ga de interactie aan met Circuit Zolder! Heeft u als fan of deelnemer opmerkingen voor Autosport.be? U kan ons zoals steeds bereiken via zowel Twitter, Facebook als via ons oude vertrouwde contactformulier.

Foto: Marnik Mouchaers  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons