van der Horst

24H Zolder: AR Performance toch met nieuwe Cayman aan de start

PG Motorsport - Porsche Cayman ClubSport
PG Motorsport - Porsche Cayman ClubSport
Eerder deze maand onthulde Autosport.be dat AR Performance bij de 24 Hours of Zolder geen gebruik zou maken van de ex-Mampaey BMW M3 WTCC, maar overschakelde op een Porsche Cayman GT4. Het betrof een oude generatie wagen, waardoor de wagen zou uitkomen in de onderbezette GT4-klasse. De plannen zijn evenwel veranderd, want het team vertrouwt nu op een Cayman van de laatste generatie, waardoor de wagen in Belcar 2 geklasseerd zal worden én dus op Michelins de race mag betwisten.
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
PG Motorsport - Porsche Cayman GT4
Het team kwam tot de vaststelling dat het te veel tijd zou vragen om de SRO GT4-spec Porsche Cayman raceklaar te krijgen, dus wisselen de troepen van Arne Reynders het geweer van schouder. "In onderling overleg met Paul Geeris, hebben we besloten om een Porsche Cayman GT4 ClubSport te huren", vertelt Arne Reynders aan Autosport.be. "De 24 Hours of Zolder maakt standaard geen deel uit van de kalender van de Porsche Cayman ClubSport-klasse in de Porsche Endurance Trophy Benelux en er waren ook geen plannen om met de wagen de race buiten kampioenschap te betwisten."

PG Motorsport - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
PG Motorsport - Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport
"Dat maakt dat de wagen beschikbaar was voor ons en na constructieve gesprekken zijn we vrij snel tot een akkoord gekomen", vervolgt de Limburger. "We gaan nu donderdag op Circuit Zolder een eerste testsessie afronden, vooral om de wagen te leren kennen. We zijn er echter vrij gerust in, de wagen is een absolute topwagen en PG Motorsport kan natuurlijk op jaren ervaring bogen. We kennen Paul al heel lang en we weten dat zijn team top-producten aflevert. Ook André Vanhoof, die ons de eerste Cayman bezorgde, is mee in het verhaal en ziet het volledig zitten. We verwachten dat met deze keuze we vooral de kaart van de betrouwbaarheid kunnen trekken en als het even meezit, zou misschien zelfs de algemene top 15 mogelijk moeten zijn."

Foto's: Martijn Wouters & Racingpixes



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 30 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons