van der Horst

24H Zolder: Belgium Racing bevestigt o.a. Lars Kern en Marc Goossens

Belgium Racing 2019
Belgium Racing 2019
De Limburgse Porsche-specialist Belgium Racing verraste begin dit jaar met de keuze om in het Belcar Endurance Championship aan te treden met een Lamborghini Huracán Super Trofeo. Drie meetings met de Italiaanse bolide hebben het Limburgse team evenwel doen besluiten om voor de belangrijkste wedstrijd van het seizoen een beroep te doen op een Porsche 911 GT3 Cup en dus de Lamborghini op stal te laten.
Lees ook: Belgium Racing ruilt Lamborghini voor Porsche bij 24H Zolder!

Belgium Racing won de 24 Hours of Zolder reeds viermaal, op rij. Een huzarenstukje dat niemand ons ooit voordeed”, vertelt een trotse Dylan Derdaele die dit seizoen met Nicolas Saelens het Belcar Endurance Championship betwist. “Als recordhouder komen we dus met ambitie aan de start van de 24 Hours of Zolder. We hoopten dat we met de Lamborghini Huracán Super Trofeo een antwoord konden bieden aan de veel snellere CN prototypes, maar zowel de wagen als de Hankook-banden die we verplicht dienen te gebruiken waren voor ons een stap in het onbekende. Nu we er vier wedstrijden mee hebben geracet, beschikken we over heel wat data en kunnen we analyses maken.”
 
“Over één enkele ronde is de Lamborghini Huracán Super Trofeo zonder twijfel sneller dan een Porsche 911, al komen we nog steeds wat tekort om echt te kunnen strijden met de proto’s”, vervolgt de Limburgse veelwinnaar. “We denken echter dat de Porsche 911 in de 24 Hours of Zolder sterker voor de dag zal komen, omwille van het lagere benzineverbruik en de bandenslijtage. Daarom hebben we besloten om de 24 Hours of Zolder aan te vatten met onze vertrouwde Porsche en zo een gooi te doen naar een vijfde zege, die ons absolute recordhouder zou maken op vlak van aantal overwinningen.”
 
Een 24 uursrace win je vanzelfsprekend niet alleen”, stelt teameigenaar Patric Derdaele. “Je moet enerzijds een sterk team hebben en anderzijds snelle en betrouwbare piloten. Daarom hebben we voor de 24 Hours of Zolder 2019 een rijderskwintet samengesteld bestaande uit vaste rijders Dylan Derdaele en Nicolas Saelens, versterkt met zesvoudig winnaar Marc Goossens, Porsche-specialist Lars Kern en endurance-expert Louis Machiels die de race in 2009 al won. Bovendien verdedigde elk van deze rijders in het verleden reeds de Belgium Racing-kleuren en daardoor weten we dat we op een zeer homogene bezetting zullen kunnen rekenen.”
 
Belgium Racing 24 Hours of Zolder 2019
Belgium Racing 24 Hours of Zolder 2019
“We mikken dit jaar resoluut op een vijfde zege, al impliceert dat meteen ook dat we waarschijnlijk onze titelambities in de Belcar 3-klasse gaan moeten laten varen. Onze Porsche komt namelijk uit in de Belcar 2-klasse en de punten zijn niet overdraagbaar tussen klassen onderling. Compromissen sluiten was echter uit den boze, we willen absoluut een vijfde recordzege, al gaan we vooral moeten vertrouwen op de legendarische betrouwbaarheid van de Porsche 911 en de ervaring van onze rijders”, erkent de Limburgse ondernemer. “De CN-prototypes zijn intrinsiek een pak sneller dan onze Porsche en verbruiken minder. Bovendien staan er dit jaar ook heel wat meer van dergelijke wagens aan de start. We gaan het dus niet volledig zelf in de hand hebben, maar we gaan vechten als leeuwen voor die vijfde algemene zege in de 24 Hours of Zolder! ”
 
De ELEVEN SPORTS 24 Hours of Zolder staan gepland in het weekend van 10 en 11 augustus 2019. Op woensdag 7 augustus is er de parade van Circuit Zolder naar het gemeentehuis in Heusden-Zolder. De dag nadien is het eindelijk tijd voor de eerste actie, met de vrije trainingen en de Super Pole om de startgrid te bepalen.

Lees ook: Belgium Racing ruilt Lamborghini voor Porsche bij 24H Zolder!

Persbericht Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 5 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons