van der Horst

Belgium Racing ruilt Lamborghini voor Porsche bij 24H Zolder!

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup & Lamborghini Huracan Super Trofeo
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup & Lamborghini Huracan Super Trofeo
Belgium Racing verbaasde nog voor de start van het Belcar Endurance Championship seizoen 2019 vriend en vijand door na jaren trouw aan Porsche plots te opteren voor Lamborghini. De keuze werd ingegeven door de wil om aansluiting te vinden met de intrinsiek snellere prototypes. Alleen... dat was buiten de verplichte bandenkeuze voor Hankook gerekend. De Lamborghini bleek in wedstrijdomstandigheden minder snel dan gepland en had op Circuit Zolder bovendien de grootste moeite om een vol uur te racen op één tank benzine. Die feiten hebben nu gevolgen, want voor de 24 Hours of Zolder opteert Belgium Racing opnieuw voor Porsche!
Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Porsche, het merk waarmee Belgium Racing zich in de 24 Hours of Zolder met vier zeges niet alleen tot mede-recordhouder kroonde maar waarmee het Limburgse team dat huzarenstukje namelijk vier keer op rij realiseerde! In de eerste helft van de jaren 2000 mocht GLPK Racing ook al eens viermaal juichen, alleen zagen zij in 2001 AD Sport - uiteraard met Porsche - hun reeks van vier zeges doorbreken. Lamborghini won nog nooit in Zolder en nu Belgium Racing besloten heeft de Stier uit Sant'Agata Bolognese op stal te laten, valt misschien wel de grootste troefkaart voor het Italiaanse merk weg.

24H Zolder 2016 Overall podium
24H Zolder 2016 Overall podium
De troepen van Patric Derdaele en Jan Gabriëls ambiëren dus duidelijk een vijfde algemene zege, waarmee Belgium Racing solo-recordhouder zou worden in de loodzware Limburgse klassieker. Dat is alleen makkelijker gezegd dan gedaan, want de tegenstand van de proto's lijkt sterker dan ooit tevoren. De voorbije jaren kon Belgium Racing steevast rekenen op een sterke rijdersbezetting en naast Dylan Derdaele en Nicolas Saelens circuleerden ook reeds de namen van Marc Goossens en Louis Machiels voor deze editie.

Na Independent Motorsports, is Belgium Racing het tweede team dat de Lamborghini terug inruilt voor een Porsche.

Update 5 augustus

Belgium Racing bevestigde vandaag de overstap naar Porsche voor de 24H Zolder alsook de komst van Marc Goossens en Lars Kern.
Lees ook: 24H Zolder: Belgium Racing bevestigt o.a. Lars Kern en Marc Goossens

Foto's: Ronald Janssens, Vincent Wouters & Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 4 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons