van der Horst

24H Zolder: Bouvy niet met eigen wagen, maar bij PK Carsport

Damien Coens - Frédéric Bouvy - Didier Van Dalen
Damien Coens - Frédéric Bouvy - Didier Van Dalen
Dat voormalig Belcar 2-puntenleider Fred Bouvy het geweer van schouder wisselt en zijn vertrouwde Porsche inruilde voor een Norma, bevestigde Circuit Zolder reeds eerder. Bouvy liet de vorige manche, in Spa, aan zich voorbijgaan, omdat zijn Porsche verkocht is en zijn eigen Norma nog niet helemaal klaar was voor de strijd. Ook bij de 24 Hours of Zolder blijft de bolide op stal en zal Fred Bull niet in actie komen op zijn eigen bolide. In plaats daarvan vervoegt hij de PK Carsport Norma M20 FC van puntenleiders Hans Thiers, Frank Thiers, Gilles Magnus en Jeffrey Van Hooydonk.
  • Circuit Zolder
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
Russell Racing by PK Carsport - Norma M20 FC
De reden voor die ogenschijnlijk bizarre plotwending, is te vinden in de voorbereidingen die nodig zijn om de bolide te laten starten in Zolder. De troepen van Fred Bouvy hebben naar verluidt te veel werk met de voorbereidingen voor die andere etmaalrace, de Total 24 Hours of Spa, waardoor er niet genoeg tijd overblijft om de eigen Norma goed voorbereid aan de start te brengen van de 24 Hours of Zolder. In elk geval leek ons de 24 Hours of Zolder met een nieuwe wagen aansnijden een risicovolle beslissing. Hopelijk vergaat het Bouvy beter dan in 2016, toen hij met de Deldiche Racing Norma op een natte piste van de baan ging, terwijl hij aan de leiding reed. Aan de omkadering zal het alleszins niet liggen, want de Russell-Norma bleek dit seizoen meermaals de snelste...

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zaterdag 20 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons