van der Horst

Newsflash: 24H Zolder: Eerste proto-zege lijkt weg na crash Bouvy in Deldiche-Norma

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Na een kalme nacht krijgen de toppers een voor een af te rekenen met problemen vanmorgen. De Deldiche Racing Norma M20 FC die de wedstrijd tot dusver controleerde ging met Fred Bouvy achter het stuur van de baan rond de klok van acht, net op het moment dat een zware regenbui de piste volledig blank zette. Op nog geen uur tijd verliezen we dus, na de PK Carsport Wolf, meteen de twee kandidaten uit Belcar 2 die het meest aanspraak leken te maken op de zege.
Een ontredderde Luc De Cock aanschouwde de situatie vanuit de box, "De zege is weg, met de normtijd kunnen we onmogelijk nog gaan aanvallen. We weten niet precies waar Fred van de baan is gegaan en hoe, maar de schade is duidelijk." Fred Bouvy bleef tijdens de reparatiewerken, ondertussen toch al een half uur in de wagen zitten, maar stuk bodywerk en verwrongen ophangingsarmen lieten geen twijfel bestaan over de ernst van de situatie.

UPDATE 9u05: De Deldiche Norma is inmiddels weer op de piste en ligt na een oponthoud van een dik uur nog steeds tweede op 13 ronden van de leidende Belgium Racing Porsche #99, op vier ronden gevolgd door T2 Racing Switserland Ligier JS53evo2 #66.

Foto: Martijn Wouters
 Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 21 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons