van der Horst

24h Zolder: Christoff Corten: "Oldschool endurance racen"

Christoff Corten
Christoff Corten
Christoff Corten is een van de revelaties van het Belcar Endurance Championship 2019. De Vlaams-Brabander betwist het lopende Belcar-seizoen op de Krafft Racing Norma met Bert Longin en krijgt voor de 24 Hours of Zolder zoals geweten de recent vader geworden Stienes Longin en NASCAR-rijder Giorgio Maggi als teamgenoten op de atmosferische Norma M20 FC #11.
  • Shopa
Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Corten won de meest recente Belcar-manche en pakte twee jaar geleden nog de algemene zege in de 24 Hours of Zolder - tevens de eerste triomf voor een CN Prototype. Ook dit jaar is de zege het doel, al wil het team ook de Belcar-titel niet uit het oog verliezen. Een dubbele opdracht dus, die mee de strategie zal bepalen, "risico’s zijn uit den boze, wij gaan niet mee jagen in de eerste ronden, om wat extra publiciteit mee te pakken, want dat verhoogt de kans op aanrijdingen en ongevallen enorm", vertelt Corten. "We gaan een vast tempo rijden, de mechaniek niet te zwaar belasten en ook trachten banden en benzine te sparen, want de tijd die je stilstaat naast de piste in Zolder is altijd moeilijk in te halen op de piste. Op die manier, een beetje oldschool endurance racen, gaan we trachten zo hoog mogelijk te scoren!"

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op zondag 4 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons