van der Horst

24H Zolder: De nieuwelingen van JJ Motorsport blikken terug

JJ Motorsport - BMW M240i
JJ Motorsport - BMW M240i
De 24 Uur van Zolder is een van de zwaarste uithoudingsraces ter wereld en dat zullen ook Stijn Lowette, Tom Heeren en Gregory Stevens geweten hebben. De drie Limburgse ondernemers maakten er met de steun van coach Frederic De Neef hun autosportdebuut en pakten meteen de vierde plek in Belcar 5, met hun BMW M235i van JJ Motorsport.
JJ Motorsport - BMW M240i
JJ Motorsport - BMW M240i
Toen de redactie van Autosport.be op woensdag tijdens de parade kennismaakte met het opmerkelijke project, drong de vraag zich meteen op hoe die vuurdoop zou aflopen. Uitstekend, bleek aan het einde van het weekend. "Het team heeft perfect samengewerkt, zonder dat een van de rijders zich heeft laten verleiden door snelle rondetijden", reageert Tom Heeren. "Dankzij de ervaring van het team en onze coach hebben we alle drie de kalmte kunnen bewaren, ook toen de auto al net na de start tien minuten in de pitgarage stond en we achteraan het peloton aan een inhaalrace moesten beginnen. Het prachtige eindresultaat was de vierde plek in Belcar 5, een klasse waarin elf deelnemers zijn gestart."

JJ Motorsport - BMW M240i
JJ Motorsport - BMW M240i
Was er een sleutelwoord dat tot die prachtige uitslag heeft geleid? "Zonder twijfel discipline", treedt Gregory Stevens zijn collega bij. "We zijn geen professionele rijders, noch amateurrijders met veel ervaring, dus zou het een slecht idee geweest zijn om ons als een van hen te gedragen. Daarom hebben we een tempo vastgelegd waaraan we ons moesten houden. Op die manier ontzagen we het materiaal en konden we tegelijk ook de remmen sparen."

JJ Motorsport - BMW M240i
JJ Motorsport - BMW M240i
De drie debutanten zijn uiteraard niet zonder voorbereiding afgezakt naar de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Ondanks verschillende testdagen met coaching van teamgenoot Frederic De Neef, bleef de Limburgse klassieker echter een sprong in het ongewisse. "Het was bij momenten inderdaad veel om op te nemen", geeft Stijn Lowette toe. "We hebben vooral moeten leren om rekening te houden met de andere wagens op het circuit, maar na 24 uur heb je dat wel onder de knie. Mijn moeilijkste moment was trouwens het tweede deel van een nachtelijke dubbele stint, waarin ik heel even contact maakte met een van de Norma's. Verder heeft de wagen geen schrammetje!"

Laat er geen twijfel over bestaan: voor Stijn Lowette, Tom Heeren en Gregory Stevens was de 24 Uur van Zolder hun eerste race, maar zeker en vast niet de laatste!

Lees ook: 24H Zolder: De nieuwelingen van JJ Motorsport blikken vooruit

Foto's: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op woensdag 14 augustus 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons